Betaal nooit te v€€l 2013-11-04T16:05:01

Doom 3 BFG en Oculus Rift aangekondigd

Geen smartphone? Speel Wordfeud op uw pc!

Betaal nooit te v€€l

Betaal nooit te v€€l

Op internet zijn vele voordeeltjes te behalen. Denk aan gratis producten, maar ook aan kortingen, slimme diensten of samen-staan-we-sterk-initiatieven. Omdat het economisch zwakkere tijden zijn, lijken besparingstips populairder dan ooit.

Profiteert u wel ten volle van alle kortingen en acties? We bespreken een aantal sites, apps en opties die u niet mag missen. Doe er uw voordeel mee!

Brandstof en energie

De gratis app Benzine-Jip voor de iPhone maakt het makkelijker om te besparen op tankkosten. De app laat aan de hand van Google Maps zien bij welk tankstation in de buurt het meest te besparen valt. De prijsinformatie in de applicatie wordt daarbij dagelijks ververst. Benzine-Jip houdt bovendien rekening met de voorkeuren en auto van de gebruiker.

www.jip.nl/benzine

United Consumers bestaat al sinds 2000 en heeft nu meer dan 500.000 deelnemers. Deze grote groep consumenten krijgt korting op brandstof, energie, gsm-abonnementen , zorg- en autoverzekeringen. Zo kunt u jaarlijks tientallen tot honderden euro's op uw vaste lasten besparen. De deelname bij UnitedConsumers is gratis en vrijblijvend. U kunt u ook alleen aanmelden voor de nieuwsbrief om ervan verzekerd te zijn dat u van alle acties en aanbiedingen op de hoogte blijft.

www.unitedconsumers.nl

Een andere optie is meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie, een actie die Vereniging Eigen Huis regelmatig organiseert. U krijgt u dan een scherp aanbod voor gas en groene stroom. Al meer dan 80.000 mensen besparen inmiddels ruim 250 euro gemiddeld op hun jaarrekening. Inschrijven is vrijblijvend en verplicht u tot niets. Als u het bod accepteert, regelt uw nieuwe aanbieder de overstap.

www.eigenhuis.nl

Een leuke gratis app is Fueless, een iPhone-app waarmee u benzine of diesel bespaart door het Nieuwe Rijden. De applicatie toont de aanbevolen versnelling tijdens het rijden, uw gemiddelde verbruik en hoe goed u scoort bij zuinig rijden en remmen. Aan de hand van uw gps-locatie berekent het programma hoe zuinig u optrekt, rijdt en remt. Het werkt trouwens zowel bij handgeschakelde auto’s als automaten. U bespaart er volgens de makers gemiddeld 180 euro per jaar mee, en het is nog goed voor het milieu ook.

fueless.nl

Het tamelijk nieuwe MySave.nl biedt u overzicht in uw contracten en maakt het opzeggen en overstappen eenvoudiger. Het is een plek waar u centraal al uw gegevens van contracten kunt bewaren. U krijgt automatisch bericht als een contract afloopt, zodat u eventueel kunt opzeggen en overstappen. Er staan kant-en-klare opzegbrieven klaar van meer dan duizend organisaties. MySave.nl vergelijkt ook prijzen op het gebied van autoverzekeringen, energieleveranciers, gsm-aanbiedingen, internet, tv en telefoon en zorgverzekeringen.

www.mysave.nl

Sparen

Wie spaargeld heeft, kan meer verdienen door de rentestanden van banken bij te houden. Waar krijgt u het meeste waar voor uw geld? Check het op de site van spaarkoningin Hanneke van Veen.

www.vanspaarbankveranderen.nl

Spaart u Air Miles? Met de app voor iPhone, Android en BlackBerry weet u of u genoeg saldo hebt voor een cadeau of uitje. Ook ziet u een overzicht van inwisselaanbiedingen. Coupons kunt u voortaan thuislaten als u de Bonus Miles-aanbiedingen activeert via de app.

Via www.airmiles.nl

Korting

Om kortingswebsite Groupon kunt u niet heen. U meldt u aan voor de landelijke en/of lokale versie en krijgt dagelijks aanbiedingen uit uw regio in uw mailbox geserveerd. Het zijn vooral deals op het gebied van restaurants, vrije tijd, spa, beauty, en sport met kortingen tot 90%. De aanbieding gaat alleen door als een minimaal aantal deelnemers de deal gekocht heeft. De populaire couponsite is er ook voor Android- en iOS-tablets en -smartphones.

www.groupon.nl

Welke supermarkt heeft uw favoriete producten in de aanbieding? De app Aanbieding zet ze allemaal op een rij.

www.aanbiedingapp.nl

Dealcruiser.nl is een verzamelsite met lokale aanbiedingen in Nederland, naar aanleiding van de populaire aanbiedingensite Groupon. Iedere dag verzamelt DealCruiser.nl alle deals van o.a. Groupon, Groupdeal.nl en Sweetdeal, GoldenDeals, TravelBird, Weekendjeweg, Actie van de Dag, CitySecret en LivingSocial.

www.dealcruiser.nl

Digitale kortingcoupons die je pas in de buurt van de winkel kunt activeren, dat is de redelijk nieuwe app Scoupy. De kortingscode toont u aan de kassa waarna u van de korting profiteert. Het gaat om actiekortingen voor o.a. lunch, diner, shoppen en ontspannen.

www.scoupy.nl

via Android Market en App Store

Gratis kortingsbonnen voor kassakorting bij winkels in uw buurt. Bij aanmelden ontvangt u nog een fotoalbum cadeau ook (op moment van schrijven).

www.kortingisleuk.nl

Mijnkortingscode.nl is voor iedereen die korting wil krijgen op aankopen via het internet. Handig is ook dat erbij staat wanneer de acties verlopen.

Mijnkortingscode.nl

P-less is een cashbacksite. U bespaart geld op aankopen via meer dan 250 aangesloten webwinkels. Als u deelneemt kunt u via links naar de webwinkels klikken en vervolgens uw aankoop doen. Hiermee verdient P-less een bedrag. Deze beloning wordt doorgegeven aan deelnemers (cashback). Uw voordeel kan oplopen tot 25% of 160 euro per aankoop. P-less houdt wel elke twaalf maanden 6,95 euro aan administratiekosten in op uw cashbacktegoed.

www.p-less.nl

Gratis parkeren

Met de Yellowbrick parkeerapp kunt u met een iPhone of Android-smartphone voor bestemmingen in Nederland parkeeradvies opvragen. De app geeft tariefinformatie van zowel parkeerplaatsen op straat als in parkeergarages en laat ook zien waar u gratis kunt parkeren en hoeveel minuten lopen het naar de gewenste bestemming is. Handig als u ergens een dag wilt parkeren.

www.yellowbrick.nlapp

Gratis cursussen

Leer autobanden verwisselen, blues spelen met de gitaar of de coolste hiphopmoves. U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt een videocursus op Mahalo. Goed voor een avondje educatief verantwoord surfen.

www.mahalo.com

Fotoklasje.nl levert een online fotografiecursus waarin in 15 lessen de beginselen van de fotografie interactief en gratis worden behandeld. De cursus wordt ondersteund door offline workshops die los te boeken zijn.

www.fotoklasje.nl

Gratis games

De meest gedownloade apps zijn games. En dan vooral gratis games. Daar zijn er genoeg van in de verschillende app stores, zowel voor iPhone en iPads als Android-apparaten. Vooral casual games (zoals Wordfeud, Labyrinth Lite of Zombie Highway (iOS) zijn gratis.

Bij Denda kunt u alle casual games het eerste uur gratis online spelen. U hoeft alleen uw naam en e-mailadres op te geven. Ook is er een aantal games helemaal gratis te spelen via de site.

www.denda.nl

Gratis foto’s

Regelmatig stunten online fotoafdrukcentrales met aanbiedingen, zoals 75 gratis afdrukken als u zich alleen al als klant inschrijft (Pixum), of 50 gratis afdrukken bij nieuwe klanten (Webprint). Op Fotovergelijk.nl kunt u ze allemaal terugvinden. Ook zijn hier handige prijsvergelijkers te vinden voor het afdrukken van foto’s (formaat en gewenste hoeveelheid is in te stellen). Ook is er een fotoalbumcalculator en canvascalculator aanwezig.

www.fotovergelijk.nl

Gratis kunst

Met één muisklik kunt u 360 graden rondkijken in zalen van zeventien vooraanstaande musea wereldwijd en inzoomen op details van meesterwerken (waaronder de Nachtwacht). Ruim duizend objecten werden door Google gefotografeerd.

www.googleartproject.com

Gratis e-books

Voor gratis boeken hoeft u niet per se naar de bibliotheek. U kunt ook gratis e-books downloaden en lezen op uw e-reader, tablet, pc of laptop. Onderstaande link biedt een mooi overzicht van wat zoal beschikbaar is, variërend van Bol.com tot Selexyz-downloads.

www.ereaders.nl/gratis_e-books

Gratis software

Tja, de allerleukste freeware staat in de Voor Nop-rubriek van Computer Idee. Een rubriek om regelmatig te bezoeken, want hier vindt u (bijna) dagelijks nieuwe software. Behalve een uitgebreide beschrijving en een afbeelding (zodat u een beetje een idee krijgt) hebben we ook meteen de downloadlink voor u online geplaatst. De downloads zijn opgedeeld in ruim tien verschillende categorieën (Foto! Systeem! Windows! Video! Enzovoorts!) zodat er altijd wel iets van uw gading bij zit.

www.computeridee.nl/downloads

Goedkoper uit eten

Als houder van de Diner Jaarkaart krijgt u 25% korting op de gehele rekening. Op eten en drinken, voor maximaal vier personen tegelijk. Met de Diner Jaarkaart-app op uw smartphone hebt u direct inzicht in de circa duizend aangesloten restaurants. Een Dinerjaarkaart is vanuit de app te bestellen voor een paar tientjes.

Via Android Market, App Store

Via Lastminutedining.nl krijgt u 20% op de totale rekening. U betaalt eenmalig drie euro via de sms die u verstuurt, ongeacht het aantal personen. Er is ook een gratis iPhone-app van.

www.Lastminutedining.nl

Bij Heerlijk laat u zich verrassen. Pas op de dag van de reservering om 10:00 uur hoort u waar die avondje een tafeltje voor u klaar staat met een driegangen diner voor maar dertig euro in een toprestaurant of een met Michelin sterrenniveau (dan betaalt u 10 of 15 euro meer). U kiest zelf datum, aantal kilometers dat u wilt reizen, tijdstip en aantal personen.

www.heerlijk.nl

Apps in de aanbieding

Wie geduldig is, kan geld besparen bij de aanschaf van apps. Het komt regelmatig voor dat apps tijdelijk in prijs gedaald zijn of zelfs voor een korte periode gratis worden aangeboden. Dat is voor app-ontwikkelaars lucratief omdat hiermee extra aandacht wordt gegenereerd voor de app, zonder ervoor te adverteren en bovendien heeft het meer downloads tot gevolg. Misschien krijgt de app wel een plaats in de lijsten Nieuw en Opmerkelijk en Favoriet bij onze medewerkers in de App Store voor iPhone en iPad of Beste nieuwe gratis apps in de Android Market. Het effect is vaak een hogere plek op de lijst met populaire apps. In de Android Market stijgen uitgelichte apps gemiddeld 42 plaatsen in de top 100. Applicaties in de App Store voor iPad en iPhone stijgen respectievelijk 27 en 22 plaatsen (onderzoek van Distimo, januari 2012). Bovendien hebben steeds meer apps (vooral games) zogenaamde ‘in-app aankoopmogelijkheden’ zodat er toch geld wordt omgezet. Denk bijvoorbeeld aan Angry Birds waar de basisversie gratis is en waar je extra levels of uitbreidingen bij kunt kopen.

U hoeft niet zelf actief in de gaten te houden of er leuke apps in de uitverkoop komen. Daar zijn uiteraard apps voor. Denk bijvoorbeeld aan Appsfire, AppShopper, AppDeals en AppHits.

  • De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn was tijdelijk gratis, nu kost-ie € 0,79.

Korting is gevaarlijk

Schrijven aan een artikel over voordeeltjes op internet is niet geheel zonder risico. Binnen een halfuur had uw redacteur al een paar Uggs-laarzen aangeschaft! Maar wel voor de helft van de prijs ;) Ze had nog net even tijd om prijzen te vergeleken bij andere winkels en daarna haar slag geslagen. Via Twitter werd de sale aangekondigd, daarna op Facebook en vervolgens stonden de laarzen in de webwinkel. Binnen een kwartier(!) waren de meest gewilde laarzen uitverkocht.

Pas wel op: zoeken op #korting #actie #afgeprijsd #sale (met of zonder #) kan verslavend werken. Daarom is het goed om van tevoren te bedenken wat er op uw verlanglijstje staat en wat de normale prijs is van uw gewenste producten (liefst even rondkijken op internet). Ook is het zaak om voor de koop te controleren of de webwinkel betrouwbaar is. Staat er een adres bij, of een telefoonnummer? En hoe zit het met het retourbeleid? Bij BetsyPalmer lijkt dat allemaal in orde, alleen werd er geen beveiligde verbinding (https) bij de online verkoop gebruikt. Dat namen we maar voor lief. Maar er zijn ook minder transparante webwinkels met vreemde vertaalde(?) teksten. Die laten we liever links liggen. Dan maar wat meer betalen!

Meer apps voor minder

Wie regelmatig betaalde apps downloadt in de App Store (iPad of iPhone/iPod touch), kan die ook afrekenen met een zogenaamde iTunes Card. Met deze prepaidkaart kunt u aankopen doen bij de digitale downloadwinkel van Apple. U betaalt er bijvoorbeeld apps en muziek mee. Ze zijn er met een tegoed van 15 euro, 25 euro of 50 euro. Wat misschien minder bekend is, is dat deze cadeaukaarten soms met korting zijn te krijgen. Bij de Hema waren ze tijdelijk met 20% korting aan te schaffen en op het moment van schrijven zijn ze 15% goedkoper bij Albert Heijn.

Kansje wagen

Tijdschriften, winkels en fabrikanten met Twitter- en Facebook-accounts proberen een zo groot mogelijk publiek te trekken. Om dat voor elkaar te krijgen proberen zij met onder andere verlotingen en weggeefacties extra volgers aan zich te binden. Wilt u ook eens meedoen aan een weggeefactie op Twitter, zoek dan eens op #actie, #weggeefactie, #verloting of #winnen en de tweets stromen binnen. Ook Computer Idee deelt regelmatig leuke spullen uit op Twitter, Facebook en via de site. Volg ons dus op www.computeridee.nl, https://twitter.com/Computeridee en www.facebook.com/ComputerIdeeNL en u hoeft geen enkele actie meer te missen!

Luiers, bier en wasmiddel

Wie een nee-nee-sticker heeft, kan digitaal toch alle folderaanbiedingen in de gaten houden.

De Kruidvat-folder was in 2011 de meest bekeken folder op het folderplatform www.folders.nl. Daarna volgden de folders van bouwmarkten Gamma en Praxis. Verreweg het meest wordt op luieraanbiedingen gezocht. Op de tweede plaats staat (Heineken) bier. Ook zijn wasmiddelen en koffie favoriete zoekopdrachten. De Folders.nl-app is er voor iPhone en iPad en, als het goed is, inmiddels ook voor Android.

www.folders.nl

Voordeelmuis is ook zo’n handige site. Hier kunt u ook zoeken op specifieke levensmiddelen, speelgoed of bouwspullen om te kijken of ze toevallig in de aanbieding zijn bij de winkelketens.

www.voordeelmuis.nl

Bij de gratis Android/iOS-app Reclamefolder kunt u interessante aanbiedingen als het ware uitknippen en toevoegen aan een persoonlijk prikbord. Zo hebt u altijd een overzicht van de koopjes die u interessant vindt en u ziet meteen tot wanneer de aanbieding geldig is. Zelfs de Hema-folder, die normaal gesproken in Flash is, is probleemloos door te bladeren op een iPhone of iPad via deze app.

www.reclamefolder.nl

Bespaartips

Vraag al uw vrienden en bekenden of ze Skype willen installeren (zowel op de pc als op de smartphone of tablet). Op die manier kunt u altijd gratis bellen met elkaar. Skype is er inmiddels in diverse smaken. Voor de pc uiteraard, voor Android-mobieltjes, iPhone en Symbian-toestellen en ook voor de iPad. Met Skype voor iPad(2) kunt u tekstchatten, Voip-bellen en videogesprekken voeren via 3G en wifi. U kunt gratis bellen met andere Skype-gebruikers.

www.skype.com

Houd een huishoudboekje bij (bijvoorbeeld van Computer Idee of van uw eigen bank). Zo kunt u zien waar u het meeste aan uitgeeft en waarop mogelijk bezuinigd kan worden.

www.computeridee.nl/download/huishoudboekje-excel

Struin sites af als Marktplaats.nl en Inboedelwinkel.nl. Leuke koopjes voor weinig. Of ruil spullen via Ruilen.nl.

Zet de voicemail op uw prepaid-telefoon uit. Dat scheelt een hoop beltegoed, vooral als u in het buitenland zit. Om dit voor elkaar te krijgen moet u even googelen op “voicemail uitzetten vodafone (of andere provider)”.

Inmiddels zijn er meer of minder succesvolle online burenhulpinitiatieven om grasmaaiers, ladders, kruiwagens en dergelijke te delen. Dat bespaart geld en tijd en u spreekt de buurman ook weer eens.

www.spullendelen.nl

www.hurenvanburen.nl

www.tehuurindebuurt.nl

www.peerby.com

Dit artikel komt uit Computer Idee nummer 7, jaargang 2012.

Tekst: Marieke van Kuijeren


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord