ADV: 5 tips om effectiever te werken met je tablet 2015-08-31T07:30:46

Review: Pebble Time is functionele en betrouwbare smartwatch

Voor de Minecraft-fans: blokjesvarken als iPhone-case

ADV: 5 tips om effectiever te werken met je tablet

ADV: 5 tips om effectiever te werken met je tablet

De verkoop van pc’s en notebooks loopt al jaren terug. En dat is niet zo vreemd, want een tablet of iPad is makkelijker mee te nemen en kan vrijwel hetzelfde. De volgende vijf tips zorgen ervoor dat je nog meer uit deze mobiele assistenten haalt.

1. Gebruik een Office Suite

Ook op een tablet of iPad wil je op een normale manier kunnen tekstverwerken, spreadsheets kunnen bewerken en presentaties kunnen maken. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren op dit vlak veel verbeteringen zichtbaar. Apparaten met Android zijn standaard voorzien van Google Drive met daarin o.a. Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties. Wil je ‘m gebruiken onder iOS, dan moet je hiervoor even de juiste app installeren. Op dit platform is er ook de tegenhanger iWork met o.a. Keynote, Numbers en Pages. Zoek je een pakket dat op alle platformen werkt, inclusief Windows Mobile, dan ben je bij Microsoft Office op het juiste adres.

2. Automatiseer

Met de app IF (Android en iOS) kun je allerlei zaken op je smartphone automatiseren. Zo kun je een periodieke back-up maken,  ervoor zorgen dat foto’s worden overgezet naar Dropbox, jezelf een herinnering mailen voor je to do-lijstje, een melding ontvangen bij bepaalde gebeurtenissen en nog veel meer. Het is een onmisbare productiviteits-app waarmee je jezelf een hoop tijd kunt besparen.

3. Maak gebruik van printers

Nog al te vaak komt het voor dat mensen die met een tablet of smartphone werken, hun documenten eerst overzetten naar een notebook of pc om ze te printen. Dat is helemaal nergens voor nodig, want met de juiste apps print je rechtstreeks vanaf je mobiele device. Maak printen vanaf je tablet of smartphone mogelijk door te kiezen voor een printer met zo veel mogelijk mobiele printoplossingen, zoals Airprint, MOPRIA en Google Cloud Print.

4. Bewaar in de Cloud

Opslagdiensten als iCloud, DropBox en Onedrive maken het mogelijk om je documenten, werkbladen en andere bestanden online te bewaren. Dat zorgt ervoor dat je er ook met je andere apparaten altijd bij kunt. Maar er is nog een andere reden om hier gebruik van te maken. Een tablet verlies je sneller dan een notebook of desktop. Als je je belangrijke bestanden online bewaart, kun je er ook nog bij wanneer je je tablet door diefstal, verlies of een ongelukje niet langer kunt gebruiken.

5. Check alternatieve toetsenborden

Zowel op Android als iOS is het mogelijk om een alternatief toetsenbord in te stellen. Populaire namen zijn Swype, SwiftKey en Go Toetsenbord. Het loont zeker de moeite om deze eens uit te proberen, omdat je hiermee vaak sneller of met minder fouten kunt typen op je iPad of tablet. Ben je van plan om lange stukken tekst op je iPad of tablet te typen of te bewerken? Overweeg dan de aanschaf van een extern Bluetooth-toetsenbord. Deze kan tegelijkertijd fungeren als houder voor je tablet, waardoor je ook nog eens veel prettiger kunt werken.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord