Almere schakelt politie in na computerstoring 2013-11-04T17:43:42

Radio? Via internet!

Boot Camp alleen nog maar via Leopard

Almere schakelt politie in na computerstoring

Almere schakelt politie in na computerstoring

Begin deze maand werd het computersysteem van het gemeentehuis in Almere getroffen door een storing die pas na zes dagen volledig verholpen was.

Begin deze maand werd het computersysteem van het gemeentehuis in Almere getroffen door een storing die pas na zes dagen volledig verholpen was. Het lijkt er nu op dat iemand moedwillig het systeem heeft platgelegd - en daarom wordt de politie ingeschakeld.

Op verzoek van de gemeente heeft direct na het uitbreken van de storing een extern consultantsbureau onderzoek gedaan naar de oorzaak. Al vrij snel werd duidelijk dat de storing niet is veroorzaakt door een defect aan de apparatuur, en dat het (dus) niet uitgesloten is dat er sprake is van moedwillig menselijk handelen. Omdat het hier mogelijk een strafbaar feit betreft is het nu dus een zaak voor de mannen in het blauw.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord