Analyseren van sociale media moet schietpartijen voorkomen 2019-08-12T11:24:59

Onderzoekers laden ransomware op Canon-camera

Nuki Opener: Slim slot voor appartementencomplex

Analyseren van sociale media moet schietpartijen voorkomen

Analyseren van sociale media moet schietpartijen voorkomen

Afgezanten van onder meer Google, Facebook en Twitter hebben op uitnodiging van Trump een bijeenkomst bijgewoond over recente schietpartijen en de rol die sociale media daarbij spelen.

Daarover schrijft The Washington Post. Kort na de recente massaschietpartijen in Dayton en El Paso hield de Amerikaanse president een toespraak, waarin hij sociale media en gewelddadige games hekelde als mogelijke 'aanstichters' van de aanslagen. Dat wapens er gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn, werd voor het gemak even buiten schouwing gelaten. 

De regering van Trump wilde daarop in overleg met techbedrijven, een ontmoeting die afgelopen vrijdag achter gesloten deuren plaatsvond. Daar werd onder meer gesproken over technieken om posts op sociale media te analyseren, zodat potentieel gevaarlijke individuen eerder in beeld komen. Zo hoopt men aanslagen in de kiem te kunnen smoren.

Privacy

Aanwezige partijen wezen er op dat er al veel gedaan wordt om haatdragende berichtgeving tijdig te verwijderen. Daarnaast werden zorgen geuit over online privacy, met name wanneer verschillende sociale media profieldata van gebruikers met elkaar gaan uitwisselen. Trump was zelf niet bij de gesprekken aanwezig.

De El Paso-schutter kondigde zijn plannen aan op internetforum 8chan. Eerder maakte de Christchurch-schutter ook al van dit platform gebruik. Hostingbedrijf Clouflare besloot daarop 8chan van zijn diensten te verbannen, waardoor de site tijdelijk onbereikbaar was. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord