"Android bevat 10 miljoen kwaadaardige apps" 2014-02-10T15:37:54

Net als Edward Snowden aan de slag met crawler-software

Indiër twee jaar aan het ‘phislijntje’ gehouden

"Android bevat 10 miljoen kwaadaardige apps"

"Android bevat 10 miljoen kwaadaardige apps"

Het is oppassen geblazen voor Android gebruikers: het aantal kwaadaardige apps is behoorlijk gestegen. Uit onderzoek van antivirus-maker Kaspersky blijkt dat het aantal apps met malware sinds vorige maand meer dan 10 miljoen bedraagt.

Opvallend is dat de Google Play store op 30 januari "slechts" iets meer dan 1 miljoen apps bevat. Naast de officiële Android Play Store zijn applicaties echter ook via diverse onofficiële stores te downloaden. Daar moet je dus voorzichtig mee zijn: een groot deel hiervan is waarschijnlijk kwaadaardig.

Infectie voorkomen
Om infectie door een kwaadaardige app te vermijden is het voor gebruikers verstandig om op de volgende punten te letten bij het downloaden van een app:

  • Activeer de ‘ontwikkelaarsmodus’ op het apparaat niet
  • Activeer de optie ‘Applicaties van externe bronnen installeren’ niet
  • Installeer alleen applicaties via de officiële kanalen
  • Wanneer je nieuwe apps installeert, controleer dan goed welke rechten deze vereisen
  • Gebruik beschermende software

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord