Anonymous dreigt Sony opnieuw te vernietigen 2013-11-04T16:16:36

Muppets helpen Google+ een handje

Facebook Messenger-client gelekt voor Windows 7 [UPDATE]

Anonymous dreigt Sony opnieuw te vernietigen

Anonymous dreigt Sony opnieuw te vernietigen

In een video-boodschap dreigen de hackers van Anonymous de servers van Sony opnieuw offline te halen. De reden is dat het bedrijf de Amerikaanse SOPA wet steunt.

Sony heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor de Stop Online Piracy Act die binnenkort in Amerika verschijnt. Websites die vermoedelijk auteursrechten schenden kunnen daarmee door partijen die eigenaar zijn van de content direct offline gehaald worden.

Hackersgroep Anonymous accepteert Sony’s steun aan de wetgeving niet en oordeelt dat dit de “doodstraf betekent voor Sony en diens partners”. In de videoboodschap zegt Anonymous verder dat ze besloten hebben om "het netwerk van Sony opnieuw te vernietigen".

Er zijn meer organisaties die de nieuwe wetgeving te ver vinden gaan. Zo is de BSA (Business Software Alliance) van mening dat het zonder aanklacht offline halen van een website te ver gaat. Wikipedia overweegt de online encyclopedie zelfs tijdelijk offline te halen uit protest.

In april van dit jaar haalden hackers van vermoedelijk Anonymous het Playstation Network offline en slaagden erin 77 miljoen gebruikersgegevens te stelen. Het zou dus niet de eerste keer zijn.

Via: Techzine


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord