Apple laat je 14 dagen geld terugvragen voor apps 2014-12-30T09:15:25

Weggeefactie: De beste tool om je iPhone te back-uppen!

Phorce presenteert slimme tas Freedom

Apple laat je 14 dagen geld terugvragen voor apps

En je hoeft er geen reden voor op te geven

Apple laat je 14 dagen geld terugvragen voor apps

Als je een app koopt op je iPhone of iPad, kun je in de toekomst altijd binnen 2 weken je geld terugkrijgen. Apple heeft zijn voorwaarden aangepast, waardoor alle kopers binnen 14 dagen het aankoopbedrag kunnen terugvragen. Daarvoor hoef je niet eens een reden op te geven.

Dat ontdekte 9to5Mac. De regel geldt voor klanten Europese landen.

Langer dan 24 uur

Vroeger was er alleen een kortere bedenktijd voor apps van 24 uur. Daarbij kon je echter alleen je geld terugkrijgen als een app niet werkte of nep bleek te zijn. Als je een spelletje had gekocht dat je eigenlijk toch niet zo heel leuk vond, dan zat je daaraan vast.

Geen reden

Met het nieuwe beleid heb je geen reden meer nodig om je geld terug te vragen. Als je een app niet leuk vindt, of je gebruikt het in de praktijk nooit, hoef je dat niet op te geven bij Apple. De regel geldt ook voor boeken die je in iBooks koopt, of muziek via iTunes. Je kunt het geld terugvragen door in de App Store op 'Meld een probleem' te drukken.

Europese wetgeving

De nieuwe voorwaarden hebben hoogstwaarschijnlijk met nieuwe Europese wetgeving te maken. Volgens regels van de EU moeten klanten hun online-aankopen altijd binnen 14 dagen terug kunnen krijgen. Dat geldt niet alleen voor fysieke goederen, maar ook voor digitale, zoals apps.

Het is nog niet bekend of ook Google zijn regels gaat aanscherpen voor Android. Daar kun je nu binnen 2 uur je geld terugvragen. Tot voor een paar maanden geleden was dat slechts 15 minuten, wat veel gebruikers niet prettig vonden.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord