Autokopers: kiezen op internet, kopen bij de dealer 2013-11-04T17:51:18

Vista en XP als dual-boot op één pc

Ook Microsoft gaat onbeschermde muziek verkopen

Autokopers: kiezen op internet, kopen bij de dealer

Autokopers: kiezen op internet, kopen bij de dealer

Wie een auto wil kopen, zal zich de komende jaren steeds vaker via internet oriënteren. Maar de nieuwe bolide zal in de meeste gevallen uiteindelijk toch gewoon bij de autodealer gekocht worden.

Wie een auto wil kopen, zal zich de komende jaren steeds vaker via internet oriënteren. Maar de nieuwe bolide zal in de meeste gevallen uiteindelijk toch gewoon bij de autodealer gekocht worden. Er is dus nog toekomst voor de echte autoshowroom, blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Onderzocht is of de verkoop van (nieuwe) auto's via internet zich net zo zal ontwikkelen als bijvoorbeeld de verkoop van reizen via internetwinkels. Er is gevraagd hoe men denkt over een taxatie of proefrit aan huis, besteld via het internet. Dit zijn zaken die uitstekend bij de verkoop via internet passen, maar waar de consument niet bepaald op zit te wachten. Een aantal mogelijkheden die verkoop via internet zou kunnen bieden, zijn voor een groot aantal consumenten helemaal onacceptabel. Daarbij valt te denken aan het niet kunnen inruilen van de huidige auto (81%) en het niet kunnen maken van een proefrit (69%). Maar ook in een virtuele proefrit op internet (63%) en een virtuele showroom op internet (47%) zien maar weinig mensen brood.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord