Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek 2014-07-29T16:41:57

List laat Facebook-gebruikers zichzelf hacken

Leak laat je anoniem e-mails versturen

Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek

'Working On My Novel'

Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek

De Amerikaanse kunstenaar Cory Arcangel brengt een boek uit met daarin een verzameling tweets van mensen die zeggen aan hun roman te schrijven. 'Working On My Novel' is gebaseerd op een project dat al sinds 2011 speelt.

Arcangel verzamelt sinds die tijd tweets waarin de woorden 'working on my novel' voorkomen, op een speciaal daarvoor ingericht twitterprofiel. "Na een superlang dutje werk ik eindelijk verder aan mijn roman," "ik werk aan mijn roman dus ik ben offline" en "ik werk aan mijn roman en kijk ondertussen Family Guy, hoera!" zijn daar slechts enkele voorbeelden daarvan.

De kunstenaar bundelt nu de 127 beste tweets op papier. Arcangel wil tastbaar maken hoe het is om 'iets' uit het 'niets' te maken. Hoe vindt men nog tijd een hele roman te schrijven in een tijd waar constante afleiding op de loer ligt?

Het verhaal van creatievelingen

Daarin is niet alleen ruimte voor de euforische momenten waarop schrijvers lekker wegpennen, maar ook de dagen en nachten waarop er maar niets in ze opkomt.

"Dit verhaal vertelt over het leven van ons creatievelingen, en waarom we telkens blijven proberen," aldus Arcangel op zijn blog. Het boek wordt op 31 juli uitgebracht door Penguin Books.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord