Daling nieuwe Nederlandse Twitter-accounts 2013-11-04T16:07:56

Google Drive is live

Verlies TomTom door schrikkeljaarbug

Daling nieuwe Nederlandse Twitter-accounts

Daling nieuwe Nederlandse Twitter-accounts

Het aantal nieuwe Nederlandse gebruikers op Twitter neemt af.

Het aantal nieuwe Nederlandse gebruikers op Twitter neemt af. Waar 1 tot 2 jaar geleden ruim 430.000 nieuwe Twitter-accounts werden aangemaakt, blijft het aantal nieuwe accounts het afgelopen jaar op 250.000 steken. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope.

In Nederland zijn momenteel ruim 1,5 miljoen Twitter-accounts goed voor meer dan 2,5 miljard tweets. Tussen de 150.000 en 200.000 accounts worden beheerd door organisaties, zo blijkt uit het onderzoek.

Meer mannen, vrouwen actiever

De accounts die door personen worden beheerd zijn, opgedeeld in mannen en vrouwen respectievelijk 59% en 41%. Opvallend is dat mannen gemiddeld 1.880 tweets hebben geplaatst en vrouwen 2.933.

Afschermen

23% van de gebruikers schermt zijn tweets af. Dit is bijna één op de vier twitteraars. 18% van de mannen schermt zijn tweets af, bij de vrouwen is dit 33%. In Zeeland, Drenthe, Overijssel en Groningen wordt 1 op de vier accounts afgeschermd. In Noord-Holland is dat slechts bij 1 op de 7 twitteraars het geval.

Gemeentes

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag behoren tot de gemeentes met de meeste personen die actief zijn op Twitter. Opvallend is dat Zwolle qua inwoneraantal de 20ste gemeente van Nederland is, maar qua twitteraars op de 8ste plaats staat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord