Gebruik Facebook en WhatsApp stijgt sterk tijdens coronacrisis 2020-03-30T09:54:43

Bestanden hernoemen met PowerRename

Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox

Gebruik Facebook en WhatsApp stijgt sterk tijdens coronacrisis

Gebruik Facebook en WhatsApp stijgt sterk tijdens coronacrisis

Wereldwijd mogen veel mensen de deur niet meer uit vanwege quarantaine-maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Men spendeert dan ook veel meer tijd dan gebruikelijk aan diensten als Facebook Messenger en WhatsApp.

Facebook meldt dat het gebruik van zijn diensten de afgelopen maand wereldwijd gemiddeld met de helft is toegenomen. Ook bellen (eventueel met video) wordt binnen WhatsApp en Facebook Messenger meer gedaan. Italië is daarin een uitschieter. Het aantal voice-gesprekken met drie of meer deelnemers nam daar sinds begin maart toe met meer dan 1.000 procent.

Geen advertentie-inkomsten

Italië is in Europa het hardst getroffen door het coronavirus en de quarantaine-maatregelen zijn daar dan ook een stuk strenger dan hier. Voor velen is online communicatie nog de enige manier om met elkaar in contact te blijven en dat ziet Facebook duidelijk terug in zijn cijfers. Toch benadrukt het bedrijf dat dit zeker geen gouden tijden betekenen, omdat men op deze diensten niet adverteert. 

Facebook zegt alles op alles te zetten om o.a. WhatsApp, Facebook Messenger en ook Instagram stabiel te laten draaien, maar dat dit lastiger is dan normaal omdat veel Facebook-medewerkers nu thuis zitten. Een van de manieren waarop men de grote druk op de diensten inperkt, is door de bitrate van videogesprekken te verlagen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord