Geen gevaarlijke Note 7-telefoons meer in Nederland 2016-12-09T16:16:50

De beste iPhone-apps van 2016

'Deel deze ransomware om zelf je bestanden terug te krijgen'

Geen gevaarlijke Note 7-telefoons meer in Nederland

Geen gevaarlijke Note 7-telefoons meer in Nederland

De brandgevaarlijke Galaxy Note 7 van Samsung is helemaal niet meer in Nederland te vinden. Alle consumenten die er eentje hadden, hebben 'm netjes teruggebracht.

Dat meldt Samsung vandaag aan Tweakers. Het bedrijf riep eerder alle Note 7-toestellen terug vanwege ontploffingsgevaar. Met name vanuit Zuid-Korea en de Verenigde Staten kwamen verhalen van exploderende phablets. De reden daarvoor zou zijn dat Samsung in de drang naar innovatie een te grote accu in een te smalle behuizing wilde krijgen. Dat bleek onveilig.

In Nederland is het toestel nooit te koop geweest, maar de telefoon is hier wel in het bezit geweest van kopers die 'm uit het buitenland importeerden. Nu is echter duidelijk dat er hier geen enkele Note 7 meer in omloop is, en ook niet in omringende landen. 

Update

Voor de zekerheid wordt er in heel Europa een update uitgerold die ervoor zorgt dat de accu niet meer volledig opgeladen kan worden. In Amerika is zelfs sprake van een update die de Note 7 helemaal onbruikbaar maakt. Daar is menig toestel nog altijd niet ingeleverd. Meer dan 280.000 brangevaarlijke toestellen zouden daar nog niet teruggestuurd zijn. 

Het hele debacle kost Samsung miljarden. Desondanks lijkt de imagoschade beperkter dan eerder gedacht. De meeste consumenten zouden in het vervolg alsnog een telefoon van Samsung overwegen, zodra ze toe zijn aan een nieuw toestel.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord