Instagram reageert op felle weerstand gebruiksvoorwaarden 2013-11-04T15:48:12

VsysCalendar WP8

Apple wil $536 miljoen extra van Samsung

Instagram reageert op felle weerstand gebruiksvoorwaarden

Instagram reageert op felle weerstand gebruiksvoorwaarden

Instagram heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door de nieuwe gebruiksvoorwaarden. In de voorwaarden is een paragraaf opgenomen die Instagram toestemming lijkt te geven om foto’s van gebruikers door te verkopen voor commerciële doeleinden. Volgens Instagram wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Veel Instagram-gebruikers waren gisteren in rep en roer om de nieuwe gebruiksvoorwaarden en vroegen zich af of ze hun account nog zouden aanhouden als de foto’s gebruikt zouden kunnen worden voor commerciële doeleinden. Instagram laat bij monde van oprichter Kevin Systrom weten dat er geen intentie is om foto’s te verkopen.

Systrom stelt dat juridische documenten makkelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden en dat het de schuld van Instagram was dat dit ook gebeurde. De paragraaf gaat herschreven worden om onduidelijkheid te vermijden. Volgens Systrom was de paragraaf bedoeld om gebruikers en bedrijven de mogelijkheid te bieden om hun eigen foto’s te promoten. Men kan betalen voor meer aandacht zoals ook bij moederbedrijf Facebook. 

De foto’s zouden ook mogelijk gebruikt kunnen worden in advertenties of banners maar ook dat berust volgens Systrom op een misverstand. Deze tekst zal geheel worden verwijderd. Systrom verzekert ook dat de gebruiker te allen tijde de rechten over zijn foto’s behoudt. Ook worden foto’s op privé-accounts alleen gedeeld met personen die je daartoe toestemming geeft.

[Via: ZDNet]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord