Kobo Libra H2O is e-reader met fysieke knoppen 2019-10-07T15:23:25

Photopea: foto’s bewerken

Excel: lege cellen verwijderen

Kobo Libra H2O is e-reader met fysieke knoppen

Kobo Libra H2O is e-reader met fysieke knoppen

Kobo kondigt een nieuwe e-reader aan, de Libra H20. Die typeert zich door een behuizing met fysieke knoppen, zoals we vorig jaar ook zagen bij de Kobo Forma. Dat was gelijk ook de duurste Kobo. Dit nieuwe model pakt een stuk goedkoper uit.

Het scherm van de Libra H20 is kleiner dan die van de Forma: 7 inch in plaats van 8 inch. Wel heeft de Libra net zoveel opslagruimte als de Forma, namelijk 8 GB. En omdat e-books relatief kleine bestanden zijn, is dat genoeg voor zo'n 5.000 boeken. Lijkt ons meer dan voldoende.

De knoppen aan de zijkant zijn bedoeld om mee te bladeren. Dat kan zowel in staande als liggende stand. Het is maar net wat je prettig vindt, het beeld kantelt automatisch mee. De Libra H20 is waterdicht en kan dus veilig mee in bad of mee naar het strand. De software is daarnaast verbeterd, zodat het onder andere eenvoudiger is om terug te bladeren zonder je huidige voortgang te verliezen.

Los kopen of abonnement

E-books zijn op verschillende manieren te installeren. Zo schaf je ze op de e-reader zelf aan in de Kobo-webshop, of neem je een abonnement op Kobo Plus. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt boeken lezen uit het forse aanbod van Kobo en Bol.com. Eigen .epub-bestanden zijn via te pc over te zetten en er is integratie met Pocket voor het opslaan van online artikelen.  

De Kobo Libra H20 is vanaf 17 september te koop voor 179,99 euro. Dat is honderd euro goedkoper dan de Kobo Forma. En opvallend genoeg even duur als de Kobo Aura H2O Edition 2, een e-reader met een meer traditionele vorm. De keuze bestaat uit een zwarte en een witte variant. Een beschermhoes die tevens als standaard dient, is los te koop.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord