Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi 2013-11-04T15:30:54

Mediacenter voor paar tientjes met Raspberry Pi

Verkoop digitale muziek overstijgt traditionele verkoop in 2015

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi

John Leake heeft met behulp van een Raspberry Pi een mini-versie van de Apple Macintosh gebouwd. De Mini Mac zoals hij de computer heeft genoemd is een derde van de grootte van de originele Macintosh en is volledig werkend (op de floppy drive na).

De Raspberry Pi is een groot succes en wordt voor van alles en nog wat ingezet. Computer Idee maakte er een mediacenter van zoals je in deze workshop kunt lezen maar er zijn nog veel meer toepassingen. John Leake heeft de Raspberry gebruikt om een mini-Macintosh te bouwen. De Mini Mac draait op de emulator Mini vMac  en is daarmee volledig werkend (alleen de floppy drive is voor de sier).

Mini-macintosh

De Mini Mac naast een mini Steve Jobs

mini macintosh binnenkant

Aan de achterzijde zien we een aantal moderne aansluitingen terug die op de Raspberry Pi zitten en heeft John ook een usb-hub ingebouwd. De voedig is ook in de behuizing gepropt.

mini Macintosh

De Mini Mac naast de originele Macintosh uit 1984

Passen en meten

Er is geen 3d-printer aan te pas gekomen, John heeft de behuizing uit pvc vervaardigd en gezandstraald. Het scherm telt 320x200 pixels. John heeft de interne usb-aansluiting gebruikt voor een wifi-dongle en moest hier en daar wat aanpassingen doen zoals het aanpassen van de sd-sleuf op de Raspberrry Pi en het het solderen van draden direct op het printplaatje. Ook de kabels moesten aangepast worden om binnen het krappe kastje te kunnen buigen. Zelf bouwen is ook de enige optie want John zet de mini-Macintosh niet op de markt. Naast dat het bewerkelijk is de mini-Macintosh te bouwen heeft hij natuurlijk ook geen zin in een maxi-aanklacht van Apple.

[Via: Retomaccast


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord