Minimumleeftijd WhatsApp omhoog naar 16 jaar 2018-04-25T10:06:32

Einde aan mislukte proef met smartphone als ov-chipkaart

Opera Touch-browser met één hand te bedienen

Minimumleeftijd WhatsApp omhoog naar 16 jaar

Minimumleeftijd WhatsApp omhoog naar 16 jaar

WhatsApp past binnenkort zijn algemene voorwaarden aan, waarna je de app officieel niet meer mag gebruiken als je jonger dan 16 jaar bent. Die minimumleeftijd is nu nog 13 jaar.

De populaire chat-app kiest hiervoor vanwege de aankomende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), oftewel de nieuwe Europese privacy-wetgeving. Daarin staat dat bedrijven geen gegevens mogen verzamelen van kinderen onder de 16, tenzij ouders daar toestemming voor geven.

Overigens was deze regel in Nederland al van kracht sinds 2001, als onderdeel van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Tech-bedrijven houden zich daar alleen zelden aan, omdat de minimumleeftijd in andere landen vaak 13 jaar is.

Handhaving

WhatsApp zegt ook te gaan controleren of gebruikers wel oud genoeg zijn. Maar hoe precies, dat is nog niet duidelijk. Mogelijk moeten ze voor het eerste gebruik hun geboortedatum invullen, maar dat zou gemakkelijk te omzeilen zijn. De nieuwe privacywet gaat per 25 mei in. Tegen die tijd toont WhatsApp de nieuwe voorwaarden, die je moet accepteren om de app te kunnen blijven gebruiken. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord