Muziekstreamingsdienst Apple nu al in problemen 2015-04-02T15:32:05

5 Manieren om duurzamer te printen

Review: Samsung Galaxy S6 stopt vervelend TouchWiz in een schitterend apparaat

Muziekstreamingsdienst Apple nu al in problemen

Europese commissie bang voor macht Apple

Muziekstreamingsdienst Apple nu al in problemen

De muziekstreamingsdienst die Apple probeert op te zetten, wordt onderzocht door de Europese Commissie. Er wordt onderzocht welke afspraken Apple heeft gemaakt met platenlabels.

De Europese Commissie heeft vragen gesteld aan een groot aantal platenlabels over zulke eventuele afspraken. Dat hoeft niet per se tot een onderzoek te leiden maar het is vaak wel een eerste stap.

Platenlabels

De Europese Commissie is vooral bang dat Apple door afspraken met platenlabels ervoor kan zorgen dat grote artiesten Spotify niet meer gebruiken. Zo zouden platenlabels hun artiesten van Spotify af kunnen halen. Eerder gebeurde dit met Taylor Swift. Zij stopte bij Spotify en liep over naar iTunes. Daar was het wel mogelijk om haar muziek te beluisteren.

iTunes Match

De Apple streamingservice moet 7,50 euro in de maand gaan kosten en is daardoor goedkoper dan concurrent Spotify. Hoe de streamingservice eruit komt te zien is nog niet bekend, maar volgens bronnen gaat het heel erg lijken op iTunes Match, een functie die in iTunes zit. Bij de nieuwe muziekstreamingsdienst stap je over naar streamen in plaats van kopen.

Sinds de opkomst van streamingdiensten als Spotify ziet Apple de opbrengsten van losse verkoop kelderen.

Geen extra kosten

Apple maakt met de streamingdienst gebruik van het bekende iCloud. In die iCloud sla je voortaan je muziek op en daarom heb je je muziek altijd bij de hand. Daarnaast wil Apple het ook mogelijk maken om de muziekstreamingsdienst beschikbaar te maken voor Android-telefoons.   


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord