Nieuw project van CI: Oplichters oplichten 2014-08-28T17:08:37

Workshop Cucusoft Net Guard

Een database maken in Excel

Nieuw project van CI: Oplichters oplichten

We noemen het: 'Neef Alex'

Nieuw project van CI: Oplichters oplichten

Je kent vast wel die spam-mailtjes die je van Nigeriaanse prinsen krijgt en die je grote sommen geld beloven? Helaas is het altijd te mooi om waar te zijn, maar de doortastende oplichters worden steeds vindingrijker in hun manieren om ons geld af te troggelen.

Zo kregen we op onze redactie dit pareltje binnen van een Maleisische bankmedewerker die ons treurig meedeelt dat onze neef is overleden. We kenden neef Alex niet, maar hij ons wel. Neef Alex laat ons namelijk een flinke som geld na!Natuurlijk gaat het hier om spam, maar we vonden het wel verrassend dat die tegenwoordig zelfs via de fysieke post komen. Blijkbaar werken emails niet meer. Uiteraard geldt ook voor jou het advies dat je zulke brieven gewoon gelijk moet weggooien en niet in moet gaan op dit aanbod, dat net iets te mooi is om waar te zijn.

Maar goed, daar is weinig lol aan. Dus besloten we de bankdirecteur op te bellen. Die adviseerde ons een mailtje te sturen. Doen we dat toch?Vanaf vandaag starten we daarom op Computer Idee een nieuw project, genaamd 'Neef Alex' (vernoemd naar onze arme, overleden neef). Daarin gaan we, tegen alle logica in, gewoon dit soort brieven en mails beantwoorden. Gewoon, om te kijken wat daaruit komt. En daar willen we ook uw hulp bij. Dus als u een dergelijke mail krijgt die u niet vertrouwt, stuur dat dan naar ons! Dan gaan wij er vervolgens mee aan de gang (uiteraard zonder jouw gegevens daarbij te vermelden). Krijg je dus zo'n mail, stuur die dan door naar thofmans@reshift.nl.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord