OHRA-gadget houdt rijgedrag bij voor lagere premie autoverzekering 2015-02-20T17:02:28

Dropon (2): Zo volg je mensen en onderwerpen

Review: Samsung Galaxy Alpha

OHRA-gadget houdt rijgedrag bij voor lagere premie autoverzekering

Proef start binnenkort

OHRA-gadget houdt rijgedrag bij voor lagere premie autoverzekering

OHRA start binnenkort met een proef voor een nieuw soort autoverzekering, waarbij bestuurders een lagere premie betalen zodra ze goed rijgedrag vertonen. Die informatie wordt verzameld via een 'device' of usb-stick, die in het voertuig wordt geplaatst.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 maart aanmelden. Vervolgens start een pilot van drie maanden. Doel van die proefperiode is onder meer om te bepalen of de verzamelde data bruikbaar genoeg is.

Bestuurders die aan de proef deelnemen krijgen 35 korting op hun premie zodra ze een bepaalde ritscore hebben gehaald. Aan het einde van een rit is die score terug te zien in een app, die overigens ook tips geeft om je score te verbeteren. 

Wetgeving

Welke informatie de gadget precies opslaat of opstuurt, is niet duidelijk. Wel zegt OHRA in de spelregels dat de verwerking van de gegevens in overeenstemming is met de wetgeving rond de bescherming persoonsgegevens, zodra er 'sprake is van tot personen herleidbare gegevens.'


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord