Onderzoek: 8 procent Nederlanders probeert Disney+ 2019-10-11T09:39:54

HTC wil er weer toe doen op de smartphone-markt

Brave: basics van de browser

Onderzoek: 8 procent Nederlanders probeert Disney+

Onderzoek: 8 procent Nederlanders probeert Disney+

8 procent van de Nederlanders heeft momenteel een proefabonnement op Disney+, de streamingdienst van Disney die momenteel enkel in ons land beschikbaar is. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

Op 12 november lanceert Disney+ wereldwijd. De streamingdienst is in ons land tot die tijd gratis te proberen. De vraag is hoeveel mensen blijven plakken wanneer het vanaf dat moment geld gaat kosten. Een abonnement kost weldra 6,99 euro per maand.

Lees ook: Vijf handige tips voor de Disney+-app

Samen met Netflix

Disney+ wordt een belangrijke concurrent voor Netflix. Toch hoeft het ene abonnement het andere niet per se uit te sluiten. 15 procent van de Nederlandse Netflix-leden heeft ook een Disney+-abonnement. 81 procent van de Disney+-testers heeft eveneens Netflix.

Doelgroepen

Telecompaper merkt verder duidelijke leeftijdsverschillen op. Twintig-jarigen (15 procent) kiezen vaker voor Disney+ dan 55-plussers (3 procent). Hogeropgeleden (9 procent) stemmen er daarnaast vaker op af dan lageropgeleiden (4 procent).

Lees bij onze collega's van Computer!Totaal meer over Disney+.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord