Opfrisbeurt voor icoontjes in Verkenner Windows 10 2021-03-30T08:06:41

Computerverbruik monitoren met Prestatie Monitor

Word: alles over opsommingstekens

Opfrisbeurt voor icoontjes in Verkenner Windows 10

Opfrisbeurt voor icoontjes in Verkenner Windows 10

Microsoft introduceert nieuwe icoontjes in de Verkenner van Windows 10, als onderdeel van een bredere makeover van het besturingssysteem. Windows Insiders zien ze nu al zodra ze 'Deze pc' openen.

De nieuwe look is zeker even wennen. De Verkenner typeert zich al sinds de eerste versies van Windows 10 door zijn geelgekleurde mappenstructuur. Nu experimenteert Microsoft met allerlei bonte kleuren, zodat individuele folders beter van elkaar te onderscheiden zijn.

Het betreft vooralsnog de mappen Bureaublad, Afbeeldingen, Documenten, Downloads, Muziek en Video's. Oftewel de persoonlijke mappen die aan Windows-gebruiksprofielen gekoppeld zijn. Andere icoontjes die reeds op de schop zijn gegaan, zijn die van de Prullenbak en van de aanwezige partities/schijven.

Fluent Design

Bedoeling is dat Windows 10 op den duur een consistenter uiterlijk krijgt dat gebaseerd is op de Fluent Design-huisstijl, met ronde hoeken en kleurverloop (van licht naar donker) als basis. Je ziet dit ook al terug in de icoontjes van andere producten van Microsoft, waaronder Office en de nieuwe Edge-browser.

Wanneer het nieuwe uiterlijk van de mappen in de Verkenner ook de reguliere Windows 10-versie siert, is nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord