P2P-kastje Lamabox deze week voor het eerst geleverd 2013-10-10T14:34:00

Spy-phishing nieuwste bedreiging

Recordpoging 'samen mp3-luisteren' op Valentijnsdag

P2P-kastje Lamabox deze week voor het eerst geleverd

P2P-kastje Lamabox deze week voor het eerst geleverd

De Lamabox, een tv-kastje van Nederlandse makelij om met behulp van peer-to-peer-netwerken films en tv-series te downloaden en direct op je tv te bekijken, is vanaf eind deze week eindelijk leverbaar. Producent It's Logic uit Barneveld kampte met een maandenlange vertraging.

De Lamabox, een tv-kastje van Nederlandse makelij om met behulp van peer-to-peer-netwerken films en tv-series te downloaden en direct op je tv te bekijken, is vanaf eind deze week eindelijk leverbaar. Producent It's Logic uit Barneveld kampte met een maandenlange vertraging. De broers Martin en Anthony Potappel uit Barneveld trokken een ongekende hoeveelheid media-aandacht voor een Nederlands IT-bedrijfje sinds ze op de HCC Dagen in Utrecht hun LamaBox presenteerden. De vraag naar het tv-kastje was zo groot dat It's Logic de leveringen keer op keer moest uitstellen.

"Vrijdag 10 februari start de distributie naar klanten. In februari leveren we een beperkt aantal en medio maart verwachten we redelijk goed aan de vraag te kunnen voldoen," zo schrijft Martijn Potappel in een e-mail aan de pers.
Belangrijkste reden dat de levering van de Lamabox vertraging opliep was dat hardware-onderdelen te laat binnenkwamen. "Het belangrijkste onderdeel, moederbord en cpu, liet tot begin januari op zich wachten," aldus Potappel.

De assemblage en distributie gebeurt nu door een buitenlands bedrijf. Maar het aanleveren van onderdelen blijft problematisch, zodat de levertijd van een complete Lamabox voorlopig zo'n twee maanden is. "We hebben nu extra personeel aangetrokken en goede afspraken gemaakt met alle leveranciers, maar pas eind maart tot begin april kunnen we op volle toeren draaien. In februari leveren wij een beperkt aantal LamaBoxen uit," aldus Potappel.

Ook een tweede golf van mediaandacht naar aanleiding van een onverwacht ANP-bericht zorgde er volgens Potappel voor dat de levering van de Lamabox verder werd vertraagd. "Met de vraag die hieruit volgende hebben wij natuurlijk geen rekening gehouden." Een andere reden voor de vertraging was dat It's Logic in de 1.0-versie van de Lamabox-software, die deze week wordt uitgebracht, meer functies wilde inbouwen.

De belangstelling voor het apparaatje is vele malen groter dan de Potappels zelf hadden verwacht. "Wij gingen eerst uit van kleinere series maar de belangstelling blijkt vele malen groter. Een product dat zoveel aandacht geniet moet natuurlijk voldoen aan de verwachting, helaas is dit ten koste gegaan van de uitleverdatum." Potappel voert ook gesprekken met contentpartijen over toegang tot bepaalde content in de Lamabox-software.

De Lamabox claimt het eerste mediacenter-apparaat te zijn met een directe aansluiting op de p2p-netwerken Edonkey, Bittorrent, Kazaa, Gnutella en Overnet, waarmee films direct op de harde schijf op te slaan zijn. Ook het bekijken van live videostreams en het luisteren naar webradiostations is mogelijk. Het apparaat is te koop vanaf 279 euro.

Bron: Emerce

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord