Robot-dino wil de wereld veroveren 2013-10-10T14:33:59

Gratis te downloaden anti-stresscursus

Nominaties Dutch Bloggies bekend

Robot-dino wil de wereld veroveren

Robot-dino wil de wereld veroveren

Na het 'overlijden' van Sony's robot-hondje Aibo staat de nieuwste Robopet alweer te trappelen. Het gaat om Pleo, een één week oude Camarasaurus sauropod. Moederbedrijf Ugobe heeft hoge verwachtingen van Pleo, die autonoom op zijn omgeving kan reageren en wiens gedrag met het verstrijken van de tijd evolueert.

Na het 'overlijden' van Sony's robot-hondje Aibo staat de nieuwste Robopet alweer te trappelen. Het gaat om Pleo, een één week oude Camarasaurus sauropod.

Moederbedrijf Ugobe heeft hoge verwachtingen van Pleo, die autonoom op zijn omgeving kan reageren en wiens gedrag met het verstrijken van de tijd evolueert. Hij heeft een veertiental beweegbare gewrichten, mét force feedback, waardoor hij vloeiend kan bewegen. 38 sensoren, onder andere voor licht, geluid en aanraking, zorgen ervoor dat hij kan rondwandelen zonder tegen obstakels te botsen én te reageren op zijn omgeving. Niets menselijks is Pleo vreemd: zo kan hij bijvoorbeeld boos of verveeld zijn, speels of bang, verdrieitg of aanhalig. Daarnaast kan hij kuchen, zuchten, niezen, zijn neus ophalen, kwispelen en nog een paar handenvol andere bewegingen waaruit zijn baasje precies kan opmaken hoe Pleo zich voelt. Als alles volgens plan gaat, maakt Pleo dit najaar zijn debuut in Amerika. Verwachte prijs is 199 dollar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord