Shocktherapie op Facebook voor Belgische chauffeurs 2013-11-04T16:19:45

Spotify verliest 200 muzieklabels [UPDATE]

Occupy Flash roept op tot verwijderen Flash [UPDATE]

Shocktherapie op Facebook voor Belgische chauffeurs

Shocktherapie op Facebook voor Belgische chauffeurs

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) zet Facebook in om chauffeurs die te hard rijden en drugs of drank gebruiken te bekeren. Vrienden kunnen via Facebook een realistisch ogend krantenartikel opstellen, waarin de chauffeur het slachtoffer lijkt te zijn van een dodelijk ongeluk.

In een paar klikken is het nep krantenbericht opgesteld en verstuurd. Je logt in op Facebook en je kiest een vriend(in) die je op zijn/haar gedrag wilt wijzen. Daarna geef je nog enkele persoonlijke gegevens in van die bepaalde vriend(in) en het artikel wordt opgemaakt en via e-mail verstuurd. Het leidde al meteen tot 800 overlijdensberichten. Alleen de vriend(in) naar wie je het bericht verstuurt, krijgt het artikel onder ogen. Het komt dus niet op een publieke pagina te staan.

De Facebook-'applicatie' maakt deel uit van de campagne ‘Go for Zero’. Volgens de BIVV reageren jonge automobilisten (de doelgroep van de campagne) zeer positief.

[Via: De Volkskrant]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord