Standaard zoekmachine op Android straks tijdens installatie al te kiezen 2019-08-05T09:45:24

Win een EW1356-autolader van Ewent

MEGA cloudopslag

Standaard zoekmachine op Android straks tijdens installatie al te kiezen

Standaard zoekmachine op Android straks tijdens installatie al te kiezen

Google is nu nog altijd de standaard zoekmachine van Android. Vanaf begin volgend jaar komt daar verandering in. Dan krijg je namelijk bij de installatie van het besturingssysteem al de optie om een alternatief te kiezen.

De zoekgigant toont vandaag hoe dat keuzemenu er uit ziet. Wanneer je een Android-apparaat voor de eerste keer instelt, doorloop je verschillende stappen. Zo koppel je een Google-account en maak je verbinding met het juiste wifi-netwerk. Straks komt er een extra venster bij, waarin je bepaalt welke zoekmachine je wilt gebruiken. Vier opties in willekeurige volgorde; Google staat dus niet altijd bovenaan. Het effect van je keuze zie je terug als zoekbalk op je homescherm en als de standaard zoekmachine in Chrome.

Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat geïnteresseerde partijen een moord zouden doen om in dit rijtje terecht te komen. Android staat namelijk op driekwart van alle smartphones. Daar zijn potentieel dus een hoop nieuwe gebruikers mee te binden. Google verwacht dan ook een stormloop en gaat werken met een veiling-systeem. Uitbaters van zoekmachines die het hoogste bieden, krijgen een plekje. Kandidaten kunnen per land verschillen en ieder jaar wordt er opnieuw zo'n veiling gehouden, zodat iedereen weer kans maakt.

Noodgedwongen

Overigens doet Google dit niet voor de lol, maar schoorvoetend na optreden van de Europese Commissie. Die wil de monopoliepositie van Google binnen de perken houden. Amerikaanse Android-gebruikers krijgen dit keuzemenu dus niet. Wie al een smarthone met Android bezit, krijgt de keuze te zien na het openen van de Play Store. Daar is dan ook meteen een andere browser te kiezen. Sinds vorige maand is dit het geval, mogelijk heb je het zelf al voorbij zien komen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord