Stichting BREIN opent aanval op mediaboxen 2015-08-07T14:20:31

Veelgebruikte Popcorn Time-variant heeft gevaarlijk lek

Dot is 's werelds eerste braille-smartwatch

Stichting BREIN opent aanval op mediaboxen

Stichting BREIN opent aanval op mediaboxen Bron: Allefilmskijken

Stichting BREIN wil de verkoop van mediaboxen verbieden. De populaire kijkkastjes geven veel te gemakkelijk toegang tot een breed aanbod aan films en series die in veel gevallen uit illegale bron worden gestreamd, zo meldt de NOS.

Enkele boxen die genoemd worden zijn de de AFK Box van Allefilmskijken, de Mediaplayer X9 van Filmspeler, de TV Alive van Ditistv en de Teevee van Teevee.io. Ze worden door de makers ervan aangeboden als portaal naar onbeperkt films, series en sportverslagen kijken. Zonder abonnementskosten en erg gemakkelijke plug-and-play installatie. Dat werkt onder andere via reeds geïnstalleerde Popcorn Time add-ons.

Boete

BREIN is inmiddels in een juridische strijd verwikkeld met één van de aanbieders van mediaspelers, die aangeeft er duizenden per maand te verkopen. De auteursrechtenstichting eist een boete van 10.000 euro per dag, wanneer de kastjes blijven worden aangeboden. Mocht de rechtbank daarmee instemmen, dan kan een algemeen verbod op mediaboxen volgen.

Doodsteek

Filmdistributeur Dutch Filmworks zegt in een reactie dat het bezit van zo'n mediaspeler niet per se illegaal hoeft te zijn, zolang je er maar niet gratis content mee bekijkt waar je eigenlijk voor hoort te betalen. "Dat kan de de doodsteek voor onze industrie betekenen," zegt een woordvoerder.

Leveranciers van de apparaten melden dat er 'zeker tienduizenden' van zijn verkocht in Nederland.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord