Taxi-app UberPOP nu ook in Amsterdam 2014-07-30T15:05:53

Vrouw klaagt Facebook aan wegens 'revenge porn'

Webwinkels bezorgen ook op zondag

Taxi-app UberPOP nu ook in Amsterdam

Maar stuit nu al op verzet

Taxi-app UberPOP nu ook in Amsterdam

Uber is in Amsterdam een test gestart met diens app UberPOP, waarmee particulieren taxiritjes kunnen aanbieden tegen een lager tarief dan reguliere taxichauffeurs. Het initiatief stuit direct al op verzet, net zoals in andere delen van de wereld.

Zo spant de Amsterdamse taxicentrale TCA een rechtszaak aan zodra de overheid de dienst niet aan banden legt, zo meldt het bedrijf aan Tweakers. Volgens TCA-directeur Richard van der Veen schendt de app de wet: "We hebben in Nederland een wet die het taxiverkeer regelt, en die staat niet toe dat particulieren personen gaan vervoeren." 

Helft van de prijs

Als je UberPOP gebruikt, vind je niet-professionële taxichauffers in je buurt. Het tarief komt gemiddeld neer op de helft van de prijs die je normaliter kwijt zou zijn aan een taxi. Alleen betatesters kunnen de app nog gebruiken en er zijn ook nog maar een paar chauffeurs geselecteerd voor het proefproces.

Wet aanpassen

Op verschillende plaatsen waar Uber is gelanceerd, stuiten de makers van de app op verzet bij de taxibranche. In Brussel is het ondertussen zo ver gekomen dat de dienst is verboden. Daar bepaalde de rechter dat de app inderdaad in schending is met de wet.

Directeur van Uber Nederland Niek van Leeuwen maakt zich niet zoveel zorgen, zo stelt hij tegenover Tweakers. Hij verwacht dat de overheid de taxiwet nog wel aan gaat passen, omdat die nu nog 'onduidelijk is'. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord