V.S. wil internetsnelheid afknijpen bij grieppandemie 2013-11-04T17:08:47

Vrijdag snelle-actie-dag: de uitslag

Zelf programmeren met Scratch

V.S. wil internetsnelheid afknijpen bij grieppandemie

V.S. wil internetsnelheid afknijpen bij grieppandemie

De Amerikaanse regering overweegt het internetverkeer voor particulieren af te knijpen, om bij een eventuele grieppandemie het belangrijke internetdataverkeer voor te laten gaan.

De Amerikaanse regering overweegt het internetverkeer voor particulieren af te knijpen, om bij een eventuele grieppandemie het belangrijke internetdataverkeer voor te laten gaan. Kennelijk verwacht men dat zieken thuis massaal het internet zullen bevolken, dat daarvoor kennelijk onvoldoende capaciteit heeft.

Wanneer grote aantallen mensen thuis zitten, is de kans op een netwerkverstopping groot: veel mensen zouden vanuit huis kunnen proberen te werken, terwijl andere zieken waarschijnlijk de tijd zullen stukslaan met bijvoorbeeld online games spelen of online video bekijken. De capaciteit die netwerkleveranciers voor particulier internetgebruik gereserveerd hebben, zou niet voldoende zijn om de datavraag aan te kunnen, waardoor er problemen zouden kunnen gaan optreden.

Om ervoor te zorgen dat internet wel gewoon blijft draaien, zijn er een aantal opties. Zo zou de overheid kunnen vragen of al die thuisgebruikers op vrijwillige basis minder willen internetten. Omdat die optie niet al te veel kans van slagen heeft, zijn er ook nog alternatieve plannen bedacht. Zo zouden providers in gebieden waar extreem veel dataverkeer plaatsvindt, moeten gaan knijpen. Daarvoor zou er, aldus een rapport* van de Amerikaanse overheid, wel een configuratiebestand op elke individuele modem moeten worden aangepast waardoor de maximum doorvoersnelheid verlaagd wordt. Daarvoor zou wel een soort noodwet in het leven geroepen moeten worden.

Een ander voorstel is om de toegang tot bepaalde drukbezochte sites te blokkeren - een soort internetcensuur zoals we bijvoorbeeld uit China kennen. Hoewel zoiets technisch gezien wel haalbaar is, heeft een aantal providers al gezegd dit geen goede maatregel te vinden. Bepalen welke sites wel en welke sites niet geblokkeerd moeten worden, is namelijk per definitie subjectief.

* Zie page 20 - dat is pagina 25 van de totale pdf.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord