Stabiel internet zonder zorgen 2021-01-06T09:06:30

Asus ZenBook 13 (UX325) en 14 (UX425) weer bij de tijd

Canon Pixma TS3450: Slimme printer voor paar tientjes

Stabiel internet zonder zorgen

Stabiel internet zonder zorgen

Het is een uitdagend jaar in alle opzichten. Sociale contacten zijn beperkt en we kunnen vrijwel nergens heen. Het is dan ook niet zo raar dat het internetgebruik de afgelopen maanden explosief is gestegen. Met de toename van dit gebruik groeit ook het belang van de kwaliteit van de internetverbinding. U zit er uiteraard niet op te wachten dat het internet hapert of gewoon niet snel genoeg is wanneer u een familielid aan het videobellen bent of wanneer u aan het genieten bent van een film op Netflix of een andere streamingdienst.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met AVM-FRITZ!.

Vroeger konden we gebrekkig internet massaal afschuiven op onze provider, maar, uitzonderingen daargelaten, zijn de meeste internetverbindingen tegenwoordig tot aan de deur behoorlijk stabiel. Wat er daarna gebeurt, hangt af van de hardware die we gebruiken en dat is vaak waar de frustraties beginnen. Draadloze netwerken die niet goed geconfigureerd zijn, apparaten die onderling niet communiceren, een draadloos signaal dat niet consistent is: allemaal zaken die zorgen voor een frustrerende ervaring. AVM heeft hiervoor een aantal zeer efficiënte oplossingen, in de vorm van de FRITZ!-producten. 

Snel dsl

De FRITZ!Box 7590 is ontwikkeld voor iedereen die internet heeft via een dsl-aansluiting. Deze modem/router maakt gebruik van een geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat storing en ruis op de lijn met behulp van slimme berekeningen kunnen worden geëlimineerd. Dit zorgt ervoor dat de snelheden die gehaald kunnen worden tot drie keer zo hoog zijn als wat gebruikelijk is bij dsl. Denk hierbij aan snelheden tot 300 Mbps. Ter illustratie: een bestand van een gigabyte downloadt u hiermee binnen een halve minuut. En of u nu analoge of isdn-telefoontoestellen in huis hebt of belt via Voice over IP, u kunt al deze toestellen probleemloos aansluiten op deze FRITZ!Box 7590, met aansluitmogelijkheden tot maar liefst zes draadloze toestellen.

De modem/router bevat vier gigabit-lan-poorten, wat betekent dat u het apparaat eenvoudig kunt aansluiten op uw bestaande internetkabels. Kiest u voor draadloos internet, dan maakt de FRITZ!Box 7590 u het leven extra makkelijk. De router ondersteunt namelijk mesh-wifi, wat betekent dat alle apparaten onderling met elkaar communiceren en zo een fijnmazig draadloos web van draadloos internet door uw huis spannen. Daardoor geniet u overal in huis van dezelfde snelle en stabiele verbinding.

Snel via het mobiele netwerk

Maar wat als u geen gebruik maakt van internet via een vaste lijn? In dat geval heeft AVM de FRITZ!Box 6850 LTE. Dit modem ondersteunt mobiel internet via 4G en 3G en heeft net als de FRITZ!Box 7590 vier gigabit-lan-poorten en ondersteuning voor telefonie over IP. Ook dit modem zorgt voor een snelle en stabiele draadloze internetverbinding, met snelheden tot 866 + 400 Mbps. Razendsnel internet dus, waarmee u zelfs de meest intensieve online handelingen, zoals een videogesprek op hoge resolutie, zonder problemen kunt uitvoeren.

Zekerheid zonder zorgen

De twee producten die we zojuist genoemd hebben, zorgen ervoor dat het internet op een goede manier uw huis binnenkomt. Maar u wilt natuurlijk wel overal in huis kunnen genieten van datzelfde stabiele netwerk. In dat geval raden wij u aan om uw netwerk uit te breiden met producten uit de FRITZ!Repeater-serie. Repeaters zijn apparaten die het internetsignaal oppakken en versterkt doorgeven, zodat het signaal verder reikt dan met alleen het modem mogelijk zou zijn. Het voordeel van de FRITZ!-producten is daarnaast echter dat ze samen een mesh-netwerk vormen. U heeft hiervoor wel een FRITZ!Box als mesh master nodig. De FRITZ!Repeaters van AVM zijn ook direct in te stellen met draadloze routers van andere fabrikanten. Zo kunt u hoe dan ook tot in het verste hoekje van het huis genieten van een snel en stabiel draadloos netwerk.

Toch zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Wanneer een huis veel staal in z’n constructie heeft, of er andere invloeden van buitenaf zijn die het signaal verstoren, dan kan het zijn dat het draadloze signaal niet voldoende ver reikt, of niet stabiel genoeg is. In dat geval zorgen de FRITZ!Powerline-producten ervoor dat u het signaal via het stroomnetwerk in huis alsnog op de juiste plek kunt krijgen, van waaruit het vervolgens weer draadloos doorgegeven kan worden.

De FRITZ!-producten van AVM zijn ontworpen om naadloos met elkaar te werken en te zorgen voor een internetverbinding die u de snelheid geeft die u van uw verbinding verlangt, maar ook de stabiliteit die ervoor zorgt dat u niet meer bezig hoeft te zijn met de configuratie van uw netwerk. Want laten we eerlijk zijn: internet is vooral iets waar we van willen genieten, niet iets dat we voortdurend willen configureren. En mocht uw situatie veranderen, dan schakelt u eenvoudig nieuwe apparaten bij, zonder dat u allerlei instellingen hoeft aan te passen.

Dat we dit jaar wat meer op afstand leven, hoeft niet te betekenen dat we ook echt geïsoleerd zijn van elkaar. Een betrouwbaar en snel netwerk, draadloos of bedraad, zorgt ervoor dat we eenvoudig met elkaar in contact kunnen blijven, zonder frustraties over haperende verbindingen. De FRITZ!-serie van AVM maakt dit mogelijk, met een kinderlijk eenvoudige installatie en onderhoudsvrije configuratie.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord