Review: IKEA Trådfri gateway-kit 2017-06-22T14:16:06

56 nieuwe emoji gepresenteerd

Overheid werkt aan inloggen DigiD met rijbewijs

Review: IKEA Trådfri gateway-kit

Noorderlicht

Review: IKEA Trådfri gateway-kit

Op het gebied van slimme verlichting timmert vooral Philips met zijn Hue-lampen flink aan de weg, maar er zijn inmiddels ook kapers op de kust – waaronder IKEA.

Bezoekt u het woonwarenhuis, dan komt u daar sinds kort lampen uit de Trådfri-serie tegen. Binnen deze lijn vindt u onder andere dimmers en afstandsbedieningen terug, maar voor het aansturen van uw lampen met uw smartphone is een gateway nodig. Dit ronde apparaatje verbindt u met een netwerkkabel aan de router, daarna koppelt u de lampen aan de Trådfri-app.

Installatie

Het verbinden van de verlichting aan de gateway lijkt eenvoudig maar het kan geregeld misgaan, met name omdat het wat omslachtig is. Via de app koppelt u eerst de gateway aan de router, daarna de afstandsbediening aan de gateway, en dáárna nog de lampen aan de afstandsbediening. Zodra de set geïnstalleerd is, werkt het wel naar behoren. U kunt in de gebruiksvriendelijke app onder meer een tijdschakelaar instellen en de felheid van de lampen regelen. Dat werkt overigens alleen als u thuis bent, en niet op afstand.

Verschil

Dit in tegenstelling tot Philips, en zo zijn er meer belangrijke verschillen op te merken tussen de twee. Zo is de kleur van de IKEA-lampen niet aan te passen, terwijl de Philips-lampen alle kleuren van de regenboog kunnen tonen. Ook de koppeling met andere slimme apparaten zoals thermostaten moet nog goed van de grond komen, daar is nog een inhaalslag te maken. We hebben vernomen dat hier hard aan gewerkt wordt, dus wie weet wat de toekomst nog brengt.

Conclusie

Zet u uw eerste stappen op smart home-gebied? Dan is dit een mooie gelegenheid om het eens te proberen.

Pluspunten
Prijs, overzichtelijke app.
Minpunten
Omslachtige installatie.

Adviesprijs: € 84,95 (inclusief twee lampen)

Voor meer informatie: www.ikea.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord