Hoe maak je een backup van het register in Windows 10? 2016-01-11T16:49:38

Hoe maak je een (systeem)herstelpunt aan in Windows 10?

Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers

Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Wanneer je graag aan Windows knutselt, dan kom je wel eens terecht in het register. Hier worden allerlei instellingen in opgeslagen, tot op het diepste niveau van het besturingssysteem.

Het is dan ook niet zo vreemd dat je hier voorzichtig te werk moet gaan. Verwijder je per ongeluk iets of pas je onbedoeld iets anders aan dan je wilde, dan kunnen de gevolgen wel eens vervelend zijn. 

Daarom is het altijd aan te raden om een backup van het register te maken, vóór je er mee aan de slag gaat. Dat is gelukkig heel makkelijk, je moet alleen even weten waar de optie precies zit.

Open het startmenu en typ regedit. Druk op Enter en kies voor 'Ja' bij de popup om het register te openen. 

Ga nu naar Bestand > Exporteren om een backup te maken. Geef het bestand eerst nog wel een naam en kies een doellocatie.

Je kunt in het vervolg je oude register terugkrijgen door in hetzelfde menu te kiezen voor Importeren, of door op het backup-bestand te dubbelklikken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord