iCloud-foto's overzetten naar Google Foto's nu mogelijk 2021-03-10T10:26:19

Ruim je rommel op met Advanced SystemCare Free

Review: AOC CQ32G2SE

iCloud-foto's overzetten naar Google Foto's nu mogelijk

iCloud-foto's overzetten naar Google Foto's nu mogelijk

Wil je je iCloud-foto's overzetten naar Google Foto's omdat je bijvoorbeeld van een iPhone naar een Android-smartphone overstapt, dan kan dit voortaan via Apple's geautomatiseerde kopieerproces. Dit gaat als volgt in z'n werk.

Google Foto's bood een soortgelijke optie al langer aan via de Backup & Sync-optie. Nu werkt het dus ook andersom, met je Apple-account als vertrekpunt. Houd er wel rekening mee dat het drie tot zeven dagen duurt voor het hele proces is afgerond. Handmatig je foto's downloaden en bij Google weer uploaden is wellicht sneller.

Dat gezegd hebbende, zo zet je met de nieuwe methode je iCloud-foto's automatisch over.

iCloud-foto's kopiëren naar Google Foto's

Ga in je webbrowser naar https://privacy.apple.com/ en log in met je Apple ID. Kies daarna de tweede optie van boven: Verzoek om een kopie van je gegevens over te zetten. In het dropdown-menu op de volgende pagina selecteer je de optie Google Foto's.

Daaronder heb je nog de keuze om alleen foto's te kopiëren of ook video's. Logisch: video's nemen doorgaans meer ruimte in en de gratis opslagruimte bij Google Foto's is beperkt.

Klik op Ga Door en doorloop de daaropvolgende stappen om je iCloud te koppelen aan je Google-account. Met Het overzetten bevestigen zet je vervolgens het proces in gang. Je krijgt hierna van Apple nog een bevestigingsmail.

Nu alleen nog even het nodige geduld opbrengen. Is alles gelukt, dan kun je er nog voor kiezen om de originele foto's uit je iCloud te verwijderen. Als je de dienst niet meer gaat gebruiken, hoeven ze daar immers niet oneindig in rond te zwerven. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord