Sorteer programma's op de Taakbalk 2013-11-04T17:02:10

Universiteit biedt cursus Facebook aan

Automatische inhoudsopgave voor Word 2003 en Word 2007

Sorteer programma's op de Taakbalk

Sorteer programma's op de Taakbalk

Als u meerdere programma's hebt geopend, staan deze (meestal) in volgorde van opstarten keurig naast elkaar op de Taakbalk. Allemaal leuk en aardig, maar het kan soms verschrikkelijk handig zijn om een specifieke volgorde aan te houden, zeker als u ook nog een beetje een gewoontedier bent. Achteraf de programmaknoppen op de balk verplaatsen kan niet. Maar...

Als u meerdere programma's hebt geopend, staan deze (meestal) in volgorde van opstarten keurig naast elkaar op de Taakbalk. Allemaal leuk en aardig, maar het kan soms verschrikkelijk handig zijn om een specifieke volgorde aan te houden, zeker als u ook nog een beetje een gewoontedier bent. Achteraf de programmaknoppen op de balk verplaatsen kan niet. Maar... wel met een gratis tooltje dat we voor u vonden!

Stap 1

Allereerst gaat u het hulpprogramma downloaden, start daarvoor uw browser en ga naar nerdcave.webs.com/taskbarshuffle.htm. Klik aldaar op de link Taskbar Shuffle v2.5 (32-bit) WITH installer en bewaar het installatiebestand - na het doorworstelen van de nodige veiligheidswaarschuwingen - bijvoorbeeld op uw BureauBureaublad. Dubbelklik na downloaden op het binnengehaalde kleinood en doorloop de installatiewizard. Kwestie van op Next klikken, dan I accept the agreement selecteren om de licentieovereenkomst te accepteren, nog een paar keer op Next en dan op Install klikken. Als u op Finish klikt, wordt het programma vervolgens meteen gestart. De software is herkenbaar aan een klein pictogram rechtsonder in het systeemvak; de eerste keer dat het programma wordt gestart, schotelt het u een tekstballon voor (1b). Hier kunt u met een gerust hart op klikken om 'm te laten verdwijnen.

Stap 2

Vanaf nu is het wel heel makkelijk om programmaknoppen op de Taakbalk van positie te veranderen. Kwestie van er eentje met de linkermuisknop beet te pakken, de knop ingedrukt houden, de muis naar de gewenste positie slepen en aldaar de knop weer loslaten. Daarbij geldt wel dat als u de Taakbalk zo hebt ingesteld dat deze automatisch verdwijnt, u ervoor moet zorgen dat de Taakbalk zichtbaar is als u de knop weer loslaat (afbeelding hierboven). Maar dat is eigenlijk logisch. Door met de rechtermuisknop op het Taskbar Shufflepictogram te klikken en daarna in het contextmenu op Settings, kunt u een en ander nog wat aan de persoonlijke smaak aanpassen. Maar waarschijnlijk zijn de standaardinstellingen prima bruikbaar voor u!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord