Belangrijke Windows 10-updates worden ruim een derde kleiner 2017-03-07T16:09:46

Hoge boete voor illegale download audioboek

Facebook stuurt je naar de stembus

Belangrijke Windows 10-updates worden ruim een derde kleiner

Belangrijke Windows 10-updates worden ruim een derde kleiner

De updates die voor Windows 10 vanaf de Creators Update worden uitgerold, worden aanzienlijk kleiner. Het update-platform is de afgelopen weken nog verder geoptimaliseerd op de voorbereiding van de nieuwe Windows 10-versie, waardoor updates nu tot zo'n 35 procent kleiner worden.

Het zogeheten Unified Update Platform (UUP) is de technologie die door Microsoft wordt gebruikt om updates voor Windows 10 en Windows 10 Mobile uit te rollen. Vanaf de Creators Update worden grote Windows 10-updates, de zogeheten builds, kleiner gemaakt, omdat het softwarebedrijf verbeteringen heeft doorgevoerd in UUP.

Differentieel

In het verleden rolde Microsoft de upgrades van Windows 10 - zoals de November-update en de Anniversary Update - als complete update uit, tesamen met alle bestanden. Daarbij werden dan ook de bestanden die niet waren gewijzigd, overschreven, waardoor het updaten van Windows 10 onnodig veel tijd in beslag nam.

Vanaf de Creators Update worden bestanden die niet zijn gewijzigd ten opzichte van de geïnstalleerde versie van Windows 10, niet meer automatisch gedownload. Deze differenciële manier van updaten kan volgens Microsoft tot zo'n 35 procent besparen in de grootte van zo'n update. In een differentieel downloadpakket worden dan alleen de bestanden binnengehaald die echt zijn gewijzigd ten opzichte van de al geïnstalleerde bestanden.

Van 2.5 GB naar minder dan 1 GB

Gemiddeld genomen kan dit betekenen dat een grote update van Windows 10 straks nog maar zo'n 1 GB groot is, terwijl een bestaande nieuwe upgrade voor Windows 10 wel 2.5 GB groot kan zijn, meestal is dat even groot als een installatiemedium van Windows 10, waarvan het ISO-bestand ook rond de 2.5 GB groot is.

Gebruikers van de huidige 15025 Build van Windows 10 maken in die Preview-versie al gebruik van het geüpdate Universal Update Platform, waardoor nieuwe releases sneller kunnen worden binnengehaald.

Creators Update

Microsoft brengt de grote Creators Update waarschijnlijk al in april uit. Die update zal echter nog wel zo'n 2.5 GB tot 3 GB groot zijn, waardoor het downloaden ervan nog wel enige tijd in beslag kan nemen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord