Eenvoudig draadloos printen via je smartphone en tablet 2016-01-12T13:35:58

Verdien 1 TB Drive-opslagruimte door bij te dragen aan Google Maps

Software en games nu ook digitaal te koop op Bol.com

Eenvoudig draadloos printen via je smartphone en tablet

Eenvoudig draadloos printen via je smartphone en tablet

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Daarmee kun je veel meer dan alleen bellen, spelletjes spelen en WhatsAppen. Documenten printen bijvoorbeeld. Dat kan zelfs als je niet thuis bent, bijvoorbeeld met Email Print, één van de Epson Connect diensten. En ook printen naar ‘de cloud’ is mogelijk. Een printer was nog nooit zo veelzijdig als nu.

  Dit is een partnerproductie. Lees hier wat dit betekent.


Nog meer tips over printen? Klik hier.


Draadloos printen met je smartphone is handiger dan je misschien in eerste instantie denkt. Met behulp van de iPrint-app kun je draadloos foto’s printen die je net gemaakt hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfeestje in de tuin waarbij je iedereen op de foto zet. Deze kun je direct doorsturen naar je printer, zodat de gemaakte foto’s klaar zijn als je weer binnenkomt – is dat een leuke verrassing! Maar je kunt zelfs printen als je niet thuis bent, maar onderweg iets belangrijks tegenkomt. Maak een foto en stuur deze per email direct door naar je printer thuis.
 

Printen en scannen

Ook zakelijk kan het printen via een app heel handig zijn. Je hebt geen pc meer nodig om te printen. Je kunt internetpagina’s en documenten rechtstreeks vanaf een tablet of smartphone doorsturen naar de kantoorprinter. Ook op afstand scannen is mogelijk. Via de app kun je een scanopdracht starten en de resultaten direct koppelen aan e-mails op je telefoon, tablet of computer.
 

Printen naar de cloud

Minstens zo handig is het afdrukken naar de cloud, bijvoorbeeld via de Epson Scan-to-Cloud-oplossingen. Je Epson-printer heeft namelijk een directe koppeling met de cloud als hij op het netwerk is aangesloten. Met Scan-to-Cloud kun je gescande documenten direct in  de cloud opslaan. Denk bijvoorbeeld aan Dropbox, EverNote, Box en Google Drive. Ook is het mogelijk om deze bestanden te delen met anderen of om een gescand bestand als bijlage te mailen. Epson biedt ook ondersteuning voor Apple AirPrint en Google Cloud Print. Ook handig: je printer heeft een eigen e-mailadres dat je kunt gebruiken om documenten te printen, ongeacht waar je bent en welk apparaat je gebruikt.
 

Zakelijke dienst

Voor het bedrijfsleven biedt Epson de zakelijke dienst ‘Email Print for Enterprise’. Deze oplossing, waarvoor geen driver nodig is, zorgt ervoor dat documenten altijd binnen de bedrijfsfirewall blijven, waardoor de inhoud dus altijd veilig blijft. Zogenaamde pull en push-afdrukmodi bieden uiteenlopende opties voor het behouden van de vertrouwelijkheid van documenten. En ook in dit geval kun je een document vanaf elk compatibel apparaat via e-mail voor afdrukken verzenden.
 

Ben jij benieuwd geworden naar deze printer en zijn mogelijkheden? Kijk dan op onze website of ga naar:

www.epson.nl/connect.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord