Hoe snel is mijn internet? 2014-09-03T13:41:20

Niemand koopt iPhone 5C

Getty geeft afbeeldingen gratis weg

Hoe snel is mijn internet?

Hoe snel is mijn internet?

Een sneller internet is ons best paar euro waard, zolang we maar wel krijgen wat ons is beloofd! Meten is weten, dus controleer zelf uw internetsnelheid.

De snelste methode om een goed beeld van uw internetsnelheid te krijgen is een meting op Speedtest. Deze dienst meet de kwaliteit van de verbinding aan de hand van de vertraging die optreedt bij het opvragen van pakketjes data – de zogenoemde ping. Daarnaast worden de download- en uploadsnelheden vastgesteld. Klik op de knop Begin test (dus NIET op Nu starten) en alles wat u verder hoeft te doen is kijken naar de fraaie geanimeerde infographics. Hoewel de schaal op de meter tot 100 Mbit/s gaat, worden ook hogere snelheden probleemloos gemeten.

Meet zelf uw downloadsnelheid

Bent u liever zelf de baas over wat er gemeten wordt en hoe, dan kunt u een betrouwbare meting doen door een groot bestand (minimaal tientallen MB’s) te downloaden vanaf uw eigen provider. De meeste providers bieden nog steeds de mogelijkheid een website te uploaden via ftp. Daarvoor hebt u dan een ftp-programma nodig zoals Filezilla. Het voordeel van ftp is dat u ermee kunt up- en downloaden en dat daarbij precies wordt bijgehouden hoe snel de bestandsoverdracht was. Een prima bon van grote bestanden is BBNed.nl Het downloaden ervan geeft al een aardige indruk van de snelheid van uw verbinding, maar met het heen en weer pompen via ftp tussen u en uw provider haalt u echt het maximale uit uw lijn.

Nuria

Eén van de meest betrouwbare manieren om over langere tijd uw internetsnelheid te bepalen is gebruikmaken van het programma Nuria van onderzoeksbureau IPing. Ga naar www.nuria.nl, klik op de link Download Nuria en installeer het programma via de wizard. U vult de gevraagde gegevens in en het programma voert een snelheidstest uit. U krijgt hiervan direct een rapport te zien. Zo lang u het programma hebt geïnstalleerd, start het automatisch met Windows en zal het ongeveer één keer per uur een nieuwe meting uitvoeren. Dat geeft IPing een betrouwbare indicatie van de gemiddelde snelheid van de diverse providers in Nederland. Voordeel voor u is een zeer nauwkeurige weergave van de prestaties van uw eigen verbinding.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord