© CIDimport

De beste webgadgets

Geplaatst: 18 juni 2009 - 12:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:17

Redactie ID.nl

Wie van makkelijk houdt, tuigt de eigen startpagina op met de handigste gadgets. Op die manier bespaart u tijd en hebt u met een browser overal en altijd toegang tot informatie en nieuwsitems die voor ú interessant zijn!

Wie van makkelijk houdt, tuigt de eigen startpagina op met de handigste gadgets. Op die manier bespaart u tijd en hebt u met een browser overal en altijd toegang tot informatie en nieuwsitems die voor ú interessant zijn! In dit artikel leest u hoe u iGoogle helemaal naar eigen smaak inricht.

iGoogle wordt MyGoogle ;-)

De beste webgadgets-15985267

© CIDimport

Tabbladen voor het overzicht

Bij iGoogle kunt u uw gadgets onderbrengen onder tabbladen. Maak - wanneer u flink wat gadgets heeft - zeker gebruik van. Stop vervolgens uw gadgets onder tabbladen met titels als bijvoorbeeld 'Zoeken', 'Verkeer & vervoer' en 'Tools'. Zo houdt u het overzicht en vindt u uw gadgets snel terug, zeker wanneer u elk tabblad ook nog een eigen kleurtje of thema geeft. Het spreiden van gadgets over meerdere tabbladen heeft als bijkomend voordeel dat u het aantal getoonde gadgets beperkt, waardoor uw pc minder zwaar belast wordt en het laden sneller gaat.Wanneer u een gratis mailadres hebt bij Google (Gmail) heeft u ook de mogelijkheid om een eigen startpagina te maken. Na het inloggen op Gmail, vindt u deze op www.igoogle.com. U kunt deze startpagina met behulp van zogeheten gadgets helemaal naar uw hand zetten. Daarmee hebt u, waar u ook bent, altijd toegang tot handige hulpjes en nieuws dat voor u interessant is. Wie dit op een slimme manier doet, bespaart voortaan een hoop tijd en wil waarschijnlijk niet meer anders. Om het u gemakkelijk te maken, stelt Computer Idee een paar onmisbare en uiteraard gratis gadgets aan u voor. Alle hier genoemde gadgets zijn terug te vinden via de iGoogle Directory. Wilt u alleen Nederlandstalige gadgets toevoegen, klik dan hier hier.

Weer en verkeer

Of u nu met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto naar uw werk gaat, een gedeelte van uw Startpagina met de actuele weersgesteldheid, de voorspellingen en eventuele file-informatie is voor de moderne forens onmisbaar. Uiteraard mag Buienradar niet ontbreken, maar er is keuze uit nog veel meer weer- en verkeergadgets.

Notities maken

Even snel wat noteren om er vervolgens achter te komen dat u eenmaal thuis aangekomen uw briefje bent vergeten? Zoek eens in de iGoogle Directory op 'Memo' en er komen tal van gadgets langs waarmee u uw notities voortaan op uw Startpagina kunt opnemen. En uiteraard staan deze er ook nog nadat u zich op uw werk afmeldt en thuis de computer weer aanzet. Wilt u uw notities graag wat meer structureren? Zoek dan eens op ‘todo’ om een handig lijstje met zaken die u nog moet doen toe te voegen aan uw Startpagina.

Muziek luisteren

De beste webgadgets-15985267

© CIDimport

Ook leuk

Naast een reus als Google zijn er nog meer aanbieders van gratis startpagina's. Eentje die we u zeker niet willen onthouden is NetVibes , die wat betreft mogelijkheden zeker niet onderdoet. Daarnaast zijn er steeds meer andere sites waar u - na registratie - gadgets aan uw persoonlijke pagina's kunt toevoegen, zoals bij bijvoorbeeld MSN Spaces en Hyves.U wilt op uw werk naar muziek luisteren maar een radio is niet toegestaan? En audiosoftware installeren mag ook niet? Plug uw koptelefoon in en zoek eens in de gadgetbibliotheken op 'Radio'. Er zijn diverse gadgets waarmee u direct kunt afstemmen op digitale internetradio, bijvoorbeeld Nederland.FM en LabPixies.

Uw eigen gadget maken

Wie gewoon even snel wat wil maken, gebruikt bij iGoogle de GadgetMaker. Eigenlijk laat deze tool u een uitsnede maken van een website om deze live te tonen op uw eigen startpagina. Handig als u bijvoorbeeld altijd het laatst gepubliceerde weblog op Computeridee.nl in zijn geheel en met de originele opmaak op uw eigen Startpagina wilt hebben. Neem ook even een kijkje op www.google.com/ig/gmchoices waar nog meer gadgets staan die u naar uw hand kunt zetten.

Alle torrents op een rijtje

Als u dan toch een apart tabblad maakt met een overzicht van allerlei gadgets waarmee u snel kunt zoeken, dan hebben we voor de fanatieke downloader nog een goede tip. Zoek eens naar gadgets die aan de zoekterm 'torrent' voldoen. Sommige van deze gadgets geven een overzicht van de nieuwste titels die u kunt downloaden via BitTorrent. Andere zorgen ervoor dat u direct een zoekopdracht kunt sturen naar een server die torrentbestanden aanbiedt.

Zoeken naar tweedehands

Gebruikers van iGoogle hebben een streepje voor als het om online shoppen gaat. Voor wel zowel eBay, Speurders, Marktplaats en veel andere sites zijn gadgets beschikbaar waarmee u direct vanaf uw Startpagina kunt zoeken naar een koopje of de prijs van iets dat u op het oog hebt in de gaten kunt houden. Ideaal voor wie - in de deze enigszins sombere tijden - geld wil besparen.

Games

Voor de ontspanning is het misschien wel een aardig idee om een apart tabblad toe te voegen met spellen. iGoogle heeft wat dit betreft het grootste aanbod, inclusief een 'remake' van de originele PacMan en eindeloos Sudoku spelen. Verder kunnen we in de categorie 'even niets beters te doen' de volgende titels warm aanbevelen: Neko, Billiards, Stunt Dirt Bike en het verwarrende Mighty Optical Illusions.

Voor de sportliefhebber

Wie kijkt naar het aantal gadgets dat beschikbaar is onder de aanduiding 'sport' zal versteld staan. Vanaf nu kunt u Oranje, de Formule 1, het Eredivisievoetbal en alle andere belangrijke sportevenementen in oogopslag volgen. En niet alleen in Nederland; ook voor veel buitenlandse competities en clubs zijn - zeker bij iGoogle - inmiddels gadgets beschikbaar.
Dit artikel komt uit Computer Idee 06/2009.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten