Schoolgaand kind = Goedkoop software kopen

© CIDimport

Schoolgaand kind = Goedkoop software kopen

Geplaatst: 18 september 2007 - 07:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 20:47

Redactie ID.nl

Hebt u een kind op de lagere of middelbare school of op een HBO of universiteit? Dan kunt u tegen sterk gereduceerde prijzen officiële software aanschaffen. En dat is nooit weg. Toch?Even zien hoe prijsbewust u bent… Weet u hoeveel de upgrade-versie kost van WindowsVista Business? En de Professional-uitvoering van Microsoft Office 2003?

Hebt u een kind op de lagere of middelbare school of op een HBO of universiteit? Dan kunt u tegen sterk gereduceerde prijzen officiële software aanschaffen. En dat is nooit weg. Toch?Even zien hoe prijsbewust u bent… Weet u hoeveel de upgrade-versie kost van WindowsVista Business? En de Professional-uitvoering van Microsoft Office 2003? Wij wisten het ook niet, maar de price-watch vanTweakers.net bracht uitkomst. Vista Business (upgrade) moet zo'n 250 euro kosten, MS Office 2003 wel 550 euro. Da's veel geld, zeker als je bedenkt dat je exact dezelfde pakketten bij Slim.nl kunt kopen voor 48,75 en 48,50 euro. Wie een nieuwe computer inricht, bespaart dus tussen neus en lippen door zo'n 700 euro. Officieel dus, met goedkeuring van Microsoft. Hoe dat kan? Dat wilden wij ook graag weten, dus begaven wij ons naar een voormalige pakhuis aan de Brouwersgracht in Amsterdam voor een gesprek met JoostWasch, algemeen directeur van Slim.nl.

Wie de jeugd heeft...

Volgens Wasch is het simpel."Deze producten zijn alleen verkrijgbaar voor medewerkers en leerlingen van onderwijsinstellingen. Veel leveranciers geven korting, omdat ze graag zien dat hun software door jongeren wordt gebruikt. Dat onder het motto: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarnaast betalen de deelnemende onderwijsinstellingen mee aan het thuisgebruik van de software die men via Slim verkrijgt. Ten derde bedingen wij flinke kortingen door samen met onze collega's van SURFdiensten en APS IT-diensten in te kopen."

Samen sterk = samen meer voordeel

Net als SURF en APS zijn SLBdiensten en zijn dochter Slim.nl ooit opgericht als intermediair organisatie op het gebied van softwarecontracten voor onderwijsinstellingen. Het bijhouden welke licenties een school heeft, de zorg voor het verstrekken van bijbehorende cd's, dvd's, dongles, registratiecodes en wat al dies meer zij is heel tijdrovend, legt Wasch uit. Door dit uit te besteden aan een bedrijf als SLB heeft de school een kopzorg minder terwijl er tegelijk gemakkelijker overzicht is te houden. "En, nogmaals, de prijzen kunnen omlaag. Het maakt natuurlijk veel uit of je als individuele school om de tafel zit met een leverancier of als onderneming die namens tal van scholen spreekt. In het laatste geval kun je scherper onderhandelen en betere prijzen bedingen."

Van lagere school tot universiteit

SLBdiensten, APS IT-diensten en SURFdiensten bestrijken ieder een eigen deel van de onderwijsmarkt. APS bedient het lager onderwijs, SLB de middelbare scholen en ROC's en SURF de universiteiten en hbo’s. De drie organisaties werken nauw samen. Een leerling die via Surfspot.nl iets heeft gekocht toen hij nog op de lagere school zat, krijgt bij de overstap naar de middelbare school een mailtje dat hij voortaan voor zijn ict-aankopen terecht kan bij Slim.nl. Daarnaast maken APS en SURF gebruik van een en dezelfde webwinkel, terwijl Slim het bedrijf is dat alle bestellingen uitlevert, ook de orders die bij APS en SURF zijn gedaan.

Cd's, dvd's en downloads

Een aankoop doen bij Slim of een van de andere twee organisaties is eenvoudig. Na registratie op de site, waarbij wordt gecontroleerd of het daadwerkelijk om een leerling van een school gaat, logt de gebruiker in. Vanaf dat moment kan hij aanschaffen wat hij wil. Enige beperkende voorwaarde: hij of zij kan elk pakket maar één keer kopen. Wie dus al via Slim Office 2003 Professional heeft gekocht, kan dat niet een tweede keer doen via de website. In de 'gewone' winkel wel, uiteraard.
De meeste pakketten worden keurig geleverd op cd-rom of dvd-rom, maar sommige worden ook ter download aangeboden. Overigens, in de voorbeelden hebben we hier Microsoftpakketten gebruikt, maar de drie organisaties hebben software van een keur aan leveranciers in de aanbieding.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten