Smartphone? De 20 leukste Apps 2014-09-03T12:29:22

Eerste Europese geminoid robot ontwikkeld

Internetproviders stoppen met kinderpornofilter

Smartphone? De 20 leukste Apps

Smartphone? De 20 leukste Apps

Boodschappenlijstjes maken op je telefoon (Appie), gratis navigeren (Google of Nokia Maps), MSN’en, hyven, twitteren en nog veel meer, voor alles is er tegenwoordig een app.

Boodschappenlijstjes maken op je telefoon (Appie), gratis navigeren (Google of Nokia Maps), MSN’en, hyven, twitteren en nog veel meer, voor alles is er tegenwoordig een app. En niet alleen op de iPhone, ook voor Symbian, Blackberry OS, Windows Mobile en Android zijn leuke apps te krijgen. Een verzameling van de leukste, beste en handigste apps, per besturingssysteem.

Android


Shazam

U kent dat wel, komt u ergens waar muziek wordt gedraaid en van net dat ene leuke nummer weet u niet hoe het heet. In dat geval downloadt u Shazam. Shazam luistert 30 seconden naar de muziek en zoekt dan het nummer voor u op. De nieuwste versie staat 5 nummers per maand toe, of u moet een klein bedragje betalen (€ 3,99) voor Shazam Encore. Shazam is er ook voor iPhone, Blackberry, Windows Mobile, Nokia en de iPad.  

bit.ly/cidshazam

 

 

 

 

Swype/Swiftkey

Met Swype kunt u 3 keer sneller typen dan normaal. Als u een aanraakscherm hebt op uw telefoon, dan weet u dat typen niet altijd even makkelijk gaat. Met Swype hoeft alleen maar te vegen over de letters en het programmaatje stelt automatisch het juiste woord samen. U hoeft er niet eens heel nauwkeurig voor te zijn: Swype heeft een goed woordenboek, waaruit het suggesties doet. Suggereert Swype het juiste woord dan hoeft u niets te doen, behalve verder typen. Ook een manier om sneller te typen is SwiftKey. Dit programma voorspelt het volgende woord dat u gaat typen. Hiermee spaart u ook veel tijd uit. Beide apps kunt u downloaden via de Android Market, indien ze beschikbaar zijn voor uw toestel. Swype was als eerste beschikbaar op de Samsung Galaxy S (Android 2.1).

www.swypeinc.com

www.swiftkey.net

 

Advanced Task Killer

Een telefoon die kan multitasken is geweldig, maar bij Android is er één probleem: de apps sluiten lang niet allemaal volledig af als u teruggaat naar het hoofdmenu. Dat kost werkgeheugen en daardoor wordt de telefoon iets trager. Bovendien gaat de batterij sneller leeg. Advanced Task Killer lost dit probleem op. U kunt een lijst maken met apps die altijd aan mogen blijven, een lijst die altijd afgesloten moet worden en u kunt een widget plaatsen. Door op de widget te drukken worden alle actieve apps uit de lijst die u gemaakt hebt in één keer afgesloten.

 www.androidtapp.com/advanced-task-killer

 

 

 

Lookout

Nog even en ook mobiele telefoons met internet worden continu lastiggevallen door virussen en Trojaanse paarden. Dat wilt u natuurlijk niet! En wat als uw toestel gestolen wordt? Daar is een oplossing voor! Lookout is een anti-virusapp voor uw Android telefoon. Na installatie kunt u zich eerst registreren en daarna kunt u backups maken van uw bestanden en contacten. Verder controleert Lookout ieder bestand dat u binnenhaalt op uw mobiel, ook apps uit de Market! Als u gps aanzet kan Lookout in geval van diefstal ook uw mobiele telefoon traceren. Ook Lookout is beschikbaar op iPhone, Blackberry, Nokia en Windows Mobile.

www.mylookout.com/m/android

Blackberry OS


Amazon Shopping Application

In plaats van de browser met de grote Amazon website is er een Amazon Shopping Application. Hiermee kunt u net zo makkelijk inloggen op uw Amazon-account en veilig producten aanschaffen. Ook leuk is dat u een foto kunt maken van een object en deze app zoekt voor u dan direct een soortgelijk product op Amazon.

amzn.to/b0f489

 

 

 

CaptureIt

Waar u bij Android toegang moet hebben tot de root van Android om een screenshot te maken, kunt u op andere telefoons vaak makkelijk en snel een screenshot maken. Op de Blackberry kunt u daarvoor gebruikmaken van CaptureIt. In het contextmenu zal een optie verschijnen om het scherm af te drukken. U kunt ook een toets toekennen aan het programma, waardoor u bijvoorbeeld met lang drukken op de letter C een screenshot maakt.

bit.ly/cidcaptureit

 

 

 

Mobypicture

Aan Mobypicture hebben we al eens een artikel gewijd in nummer 12/2010. We gingen toen vooral in op de mogelijkheid om via de browser foto’s te versturen naar diverse locaties op internet. Maar Mobypicture heeft ook apps voor diverse besturingssystemen. Vanuit de applicatie kunt u een foto nemen, video of audio opnemen en direct verzenden, of u kiest een bestand. Natuurlijk kunt u door uw eigen en andermans foto’s bladeren. Mobypicture is er ook voor iPhone, Symbian (via Nokia Share) en Android.

www.mobypicture.com/mobileapps

Übertwitter

Bent u inmiddels al een beetje verslingerd aan Twitter? Wij hebben gemerkt dat mensen met een Blackberry nogal eens moeite hebben met het vinden van een goede manier om te twitteren op het apparaatje. Zo is er ook Twitterberry, maar nadeel hiervan is dat het niet werkt zonder Blackberry Internet Service (dus met gewoon mobiel internet). Übertwitter werkt ook via wifi en een normale mobiele internetverbinding (als u geen zin hebt om een Blackberry-abonnement erbij te nemen). Verder zijn de handigheidjes in het programma erg uitgebreid.

 www.ubertwitter.com/

iPhone


Accuweather

Met Accuweather hebt u altijd de meest recente weerinformatie. Gaat het aan het einde van de dag regenen? Dan weet u dat ruim op tijd! Ook het bekijken van satellietbeelden behoort tot de mogelijkheden. Heel handige applicatie als u wilt weten of u op de fiets naar uw werk kunt, of dat u toch maar even de auto moet nemen (of een regenjas aan moet trekken). Deze applicatie is er ook voor Android en Nokia (via de Ovi Store).

http://wireless.accuweather.com/

 

 

 

 

Echofon

Er is een aantal goede Twitter apps verkrijgbaar voor de iPhone, maar deze willen we u in elk geval niet onthouden: Echofon. Een simpele en overzichtelijke applicatie, waarmee u tweets kunt lezen, retweeten en kunt opslaan als favoriet. Mooi is dat de app synchroniseert met de Mac en de Firefox-plugin. Zo hoeft u nergens tweets twee keer te lezen. Verder heeft Echofon ook een integratie met de Facebookapp voor de iPhone.

www.echofon.com/twitter/iphone/

 

 

 

 

Nu.nl

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, dat lukt heel goed met de Nu.nl-applicatie. Ook het weer, verkeer en de koersen kunt u direct opvragen. Zelfs offline nieuws lezen is mogelijk. Wilt u het belangrijkste nieuws meteen te zien krijgen, dan kunt u notificaties instellen. Wat u ook aan het doen bent op de iPhone, u krijgt meteen een melding. Handig als er bijvoorbeeld geen vliegverkeer mogelijk is vanaf Schiphol of als er geen treinen rijden tussen Gouda en Rotterdam. Zo mist u niets meer. Nu.nl is er ook voor Android.

bit.ly/cidnuapp

 

 

 

OmniFocus/Evernote

Met een drukke baan, huishouden en kinderen is het soms wat lastig om alles gedaan te krijgen en met alles rekening te houden. Maar bijna vanzelfsprekend zijn er apps om u te helpen alles te organiseren en toch productief te zijn. OmniFocus, maar ook Evernote helpen u om lijstjes met taken te maken, boodschappenlijstjes samen te stellen en notities te maken. Dit alles in een mooi overzichtelijke applicatie, waarbij het handig is dat u ook een context kunt kiezen voor de informatie die getoond wordt. Zo kunt u kiezen om bijvoorbeeld alle taken voor thuis te bekijken, of alle taken voor werk, zodat deze prima gescheiden blijven. OmniFocus is er ook voor de iPad. Evernote is er ook voor Windows, Android, Blackberry, Windows Mobile en Palm OS.

www.omnigroup.com/products/omnifocus/

www.evernote.com/about/download/

 

Symbian

Skype

Skype heeft niet voor veel mobiele telefoons een app, maar wel voor Symbian. De app werkt gewoon via de mobiele internetverbinding, tenzij de provider dat niet goed vindt. In dat geval kunt u ook via wifi telefoneren. Ook chatten behoort tot de mogelijkheden. Vindt u de Skype-applicatie toch niet helemaal lekker werken, dan kunt u ook Nimbuzz proberen. We moeten er wel bij vermelden dat Skype veel partijen heeft geblokkeerd die apps hebben gebouwd om te Skypen. Dus op het moment dat u dit leest bevat ook Nimbuzz misschien niet meer de opties om te Skypen.

bit.ly/cidskypesymbian

 

 

Gravity

Dit vinden we toch wel de beste applicatie ooit voor Symbian. Gravity is een Twitter-applicatie, maar u kunt ook Foursquare en Facebook beheren hiermee. Alles wat u graag wilt doen met Twitter kunt u doen, zoals groepen aanmaken, zoekopdrachten plaatsen en daarvan updates ontvangen, conversaties bekijken, foto’s bekijken voordat u ze in de browser opent en nog veel meer. Nieuwste functie van Gravity is de toevoeging van Google Reader.

 http://mobileways.de/gravity

 

 

 

Joikuspot Light

Ondanks dat de ontwikkelingen snel gaan op het gebied van wifi, hebt u nog lang niet overal beschikking over een stroompje internet. Wilt u dus even snel met uw laptop online, dan kunt u nu met Joikuspot internetten via uw mobieltje. Dat is: als u een onbeperkte internetbundel hebt natuurlijk. Uw laptop zal uw telefoon zien als een wifirouter.

www.joiku.com

Windows Mobile

 

Pocketshield

Het is niet gratis, maar wel heel handig. Pocketshield is een app voor Windows Mobile waarmee u het aanraakscherm kunt beveiligen als het in uw jaszak of broekzak zit. Het komt namelijk nogal eens voor dat er spontaan vanuit de broekzak gebeld wordt omdat het scherm niet uit gaat. U kunt erg veel zaken instellen, zelfs de fysieke knoppen kunt u extra functies geven met deze app. Kost wat, maar dan heb je echt wat. Installeren kan via ActiveSync of handmatig.

www.pocketshield.net

 

 

 

 

I left my Phone at home

Deze app is gratis voor 60 dagen, daarna moet een klein bedrag van 4,99 dollar worden neergeteld, maar wij verzekeren u: dat is het waard. U zult niet de eerste zijn die per ongeluk uw mobieltje thuis laat liggen. Hebt u een Android (vanaf 2.0) of Windows Mobile (vanaf 6.0) telefoon dan kunt u met deze app via de browser van uw pc kijken of u gemiste oproepen hebt, smsjes lezen en agenda bekijken. Downloaden kan via Windows Phone Marketplace of Android Market.

http://phonehome.me/

 

 

 

 

Dutchtab

Rekeningen splitten als u met vrienden ergens hebt gegeten, is soms een hele toer. Wie heeft wat precies besteld, hoe deel je nou die fles wijn op, en dan nog zonder rekenfouten voor iedereen het juiste bedrag uitrekenen. Deze app doet het voor u. Indien gewenst kunt u iedereen een e-mail sturen met een herinnering en uw rekeningnummer.

www.dutchtab.com/

 

 

 

 

 

Imdb

Imdb staat voor Internet Movie DataBase. Hier vindt u alle informatie over films, zoals de acteurs, de plot, recensies en beoordelingen. Nu is er ook een app, zodat u niet meer moeilijk hoeft te doen via de browser. Maar u hebt er nog wel steeds onbeperkt mobiel internet voor nodig.

bit.ly/cidimdb

 

 

 

 

Zelf een Google app maken

Google heeft enige tijd geleden de App Inventor bedacht. Iedereen kan apps maken, ook zonder programmeerkennis! U sleept simpelweg wat blokken bij elkaar, en u kunt kiezen uit de meest uiteenlopende functies. Als u wel wat programmeerkennis hebt, kunt u hiermee prima uit de voeten, want dan kunt u handmatig wat code bewerken. Meer weten? Kijk op

http://appinventor.googlelabs.com/about

App melden?

Ook een leuke app ontdekt voor uw mobiele besturingssysteem? Meldt het ons via redactie@computeridee.nl o.v.v. AppTip en wie weet maken we er een leuk maandelijks overzicht van!


Dit artikel is afkomstig uit Computer Idee nummer 18 jaargang 2010.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord