Voetbalfun voor voetbalfans

© CIDimport

Voetbalfun voor voetbalfans

Geplaatst: 11 september 2006 - 11:09

Aangepast: 20 september 2022 - 07:50

Redactie ID.nl

U hoeft niet voor de buis te hangen om alles van uw favoriete voetbalclub te weten te komen. Online kunt u een hoop informatie verzamelen, via rss-feeds, downloadbare agenda’s en vodcasts.Voetbalagenda’s

Voetbalfun voor voetbalfans

U hoeft niet voor de buis te hangen om alles van uw favoriete voetbalclub te weten te komen. Online kunt u een hoop informatie verzamelen, via rss-feeds, downloadbare agenda’s en vodcasts.

Voetbalagenda’s

Voetbalfun voor voetbalfans-15082296

© CIDimport


Ook bij PSV kunt u live vanachter uw computer kijken naar de activiteiten van de A-selectie tijdens de training. Via het onderdeel De Herdgang komt u bij de beelden van de twee webcams die op het gelijknamige sport- en trainingscomplex van PSV zijn gericht (www.psv.nl/show?id=63723). Vooralsnog is de toegang tot de beelden gratis. In de agenda kunt u zien wanneer de A-selectie traint. Voor het specifieke Eindhovense voetbalnieuws gaat u naar Mijn PSV en registreert u zich voor de PSV Nieuwsbrief.U hoeft geen enkele uit- of thuiswedstrijd te vergeten dankzij www.markthisdate.com. Vanaf deze site kunt u diverse voetbalagenda’s downloaden voor gebruik in Outlook, Excel of uw pda. Het aanbod is afhankelijk van fans die de moeite nemen om de voetbalagenda van hun favoriete club te uploaden. Clubs als PSV, Feyenoord, FC Groningen en FC Utrecht zijn op het moment van schrijven in ieder geval vertegenwoordigd, alsook de Premier League matches van 2006-2007. Overigens is dit ook het adres voor de agenda van amateurvoetbalclubs, schaatswedstrijden, concertagenda’s of schoolvakanties. Wat u maar bedenken kunt, want iedereen krijgt de mogelijkheid om elke willekeurige agenda te delen met andere bezoekers. Voor gebruik in Outlook dient u het agendabestand eerst op te slaan, in plaats van te openen. Open dan Outlook en ga naar Bestand, Importeren en exporteren. Kies dan voor Een iCalendar- of vCalendar-bestand (.vcs) importeren. Blader naar het opgeslagen bestand en klik op Volgende. De agenda is nu toegevoegd. Voor hulp bij andere agendasoftware zoals Lotus Notes kunt u het forum raadplegen.

Rss feeds

Voetbalfun voor voetbalfans-15082296

© CIDimport


Het enige wat gratis is op www.ajax.nl is het nieuws en de nieuwsbrief (My Ajax). Voor videobeelden moet u betalen. De online tv-zender InternetAjaxTV met beelden van de (live) wedstrijden, achter de schermen en historie kost minimaal 1 euro voor een dagabonnement en hooguit 25 euro voor een jaarabonnement. Daarnaast start Ajax, net als Feyenoord en PSV, met IPTV, maar daar hebt u een abonnement voor nodig.
Wie van minuut tot minuut op de hoogte wil zijn van wat er zich allemaal in voetballand afspeelt, moet zich eens abonneren op rss-feeds. Een niet aflatende stroom nieuwsberichten is het resultaat. Gebruik bijvoorbeeld de rss-reader die u vanaf www.rssreader.com kunt downloaden. Vervolgens moet u zelf aangeven welke voetbalfeeds u wilt toevoegen. Kies bijvoorbeeld de rss-feed van voetbal.headliner.nl. Hiermee haalt u van tientallen voetbalbronnen dagelijks nieuws binnen (rssfeeds.headliner.nl/ rssfeeds/voetbal/feed.xml). Headliner heeft ook rss feeds van achttien binnenlandse voetbalclubs, van ADO Den Haag tot Willem II, zie www.headliner.nl, onder het kopje Voetbal Binnenland.

VI.nl Nieuwsbal

Voetbal International heeft een eigen rss-reader ontwikkeld: de VI.nl Nieuwsbal, een programmaatje dat op de achtergrond draait en waarschuwt wanneer VI.nl nieuws heeft. U hoort dan een geluidje en er verschijnt een draaiend balletje in de taakbalk. Wanneer u er met de muis overheen gaat, verschijnt een venster met de laatste headlines. U kunt doorklikken naar het hele artikel, maar dan moet u zich wel (gratis) registreren op VI.nl.

Community

Voetbalfun voor voetbalfans-15082296

© CIDimport


De Rotterdammers hebben verschillende mogelijkheden om Feyenoord-tv te bekijken. Allereerst is er WebTV, de online televisieomgeving van Feyenoord Rotterdam. Kanaal 1 is gratis. Hier kunt u onder andere live naar de training en de hoogtepunten van vorig seizoen kijken. Er is ook een tweede trainingscamera en er staan ook twee camera’s in de Kuip (waarvan één met geluid), maar hiervoor moet u betalen. Net als Ajax heeft Feyenoord een eigen IPTV-kanaal. Hiervoor hebt u een breedband aansluiting van KPN nodig en een abonnement op IPTV van KPN. Wel gratis zijn de vele e-cards en wallpapers in het onderdeel Interactief. www.feyenoord.nl
Soccer Netwerk (soccer.netwerk.to) is een verzameling virtual communities van voetbalfans. Ajax Netwerk (ajax.netwerk.to), Feyenoord Netwerk (feyenoord.netwerk.to) en PSV Netwerk (psv.netwerk.to) zijn de populairste clubsites en hier vindt u naast nieuws, ook rss-readers in de vorm van een Yahoo widget. Deze kunt u op uw bureaublad plaatsen. Zo blijft u automatisch op de hoogte van het nieuws van uw favoriete club. Aardig is dat u ook andere rss-feeds dan die van Soccernetwerk kunt toevoegen.

Tv-kijken en chatten

Volgens Talpa is www.dewedstrijden.tv dit seizoen dé videovoetbalportal van Nederland. Hier kunt u samenvattingen bekijken, goalcompilaties, interviews, persconferenties, webcambeelden, 24/7 webTV, statistieken, analyses en achtergronden. Daarnaast kunt u – tegen betaling weliswaar – de wedstrijden van de Jupiler League (Eerste Divisie) live op uw computer volgen. Dewedstrijden.tv is ook de plek om allerlei mooie trucs met de bal te zien. Onder PannaMania vindt u volop gratis freestyle-filmpjes met groundmoves, airmoves, panna’s, akka’s en sleeps. Chatten en tv-kijken tegelijkertijd kan ook. Voeg eerst het e-mailadres voetbal@talpamedia.nl aan uw MSN-contacten. U krijgt nu automatisch belangrijk voetbalnieuws binnen. Ook kunt u met de Talpa Voetbalbuddy (een MSN bot) chatten. Als u ‘nieuws’ typt, krijgt u de laatste voetbalberichten te zien. Vanaf 18.00 uur krijgt u de mogelijkheid een extra scherm te openen waarin de livestream van Talpa is te zien. Vervolgens kunt u een andere gebruiker uitnodigen om mee te kijken en tegelijkertijd te chatten.
Een andere gratis online videonieuwsdienst over voetbal is www.voetbalzone.nl/videos.asp. Via deze site kunt u zich abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten