3 Manieren om een gemiste uitzending alsnog te kijken 2017-10-26T16:08:23

Review: Sony h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N)

Samsung lanceert Gear Fit 2 Pro met zwemfuncties

3 Manieren om een gemiste uitzending alsnog te kijken

3 Manieren om een gemiste uitzending alsnog te kijken

Heb je door file of iets anders net je favoriete programma op de buis gemist? Geen nood, wij geven je 3 manieren om deze alsnog terug te zien.

Was je in niet in staat om een aflevering van je favoriete serie of documentaire te kijken omdat je onverwacht later thuis was? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen kijken niet meer traditioneel en bepalen zelf het ideale moment om te kijken. We geven je drie manieren waarmee je je gemiste aflevering kunt inhalen.

1. Terugkijken op tv

Het zou natuurlijk ideaal zijn als je gewoon op je tv kunt bekijken wat je gemist hebt. Heb je een smart tv? Dan heb je grote kans dat je app kunt installeren van de NPO of andere zenders. Hiermee kun je – tot ongeveer een week terug – gemiste uitzendingen bekijken. Ook voor veel mediaspelers zijn soortgelijke apps te vinden.

Nog handiger is het wanneer je over Interactieve TV van KPN beschikt. Hiermee heb je direct toegang tot gemiste uitzendingen en kun je deze – bijvoorbeeld door terug te bladeren in de ingebouwde tv-gids – heel eenvoudig alsnog bekijken. De kwaliteit is bovendien stukken beter dan bij de app voor smart tv of mediaspeler.

2. Gemiste uitzending op pc of notebook

Heb je een pc of notebook en wil je een gemiste uitzending terugzien, dan zijn er tal van websites waar je terecht kunt. Hou wel rekening met een beeldkwaliteit die onder HD ligt en andere beperkingen. Heb je Interactieve TV van KPN, dan kun je door naar interactievetv.nl te gaan en in te loggen gebruik maken van het onderdeel Programma Gemist. Van vrijwel alle Nederlandse zenders en een aantal buitenlandse zijn hier programma’s te bekijken die eerder werden uitgezonden.

3. Alsnog kijken met tablet of smartphone

Heb je een smartphone of tablet, dan zul je eerst een app moeten installeren om bijvoorbeeld een gemiste uitzending van de NPO of een andere zender terug kunnen te kijken. Beschik je over Interactieve TV? Installeer dan even de bijbehorende iTV app. Ook hiermee heb je toegang tot Programma Gemist. Bovendien kun deze app ook gebruiken om opnames te plannen; handig voor zenders waarvan de uitzendingen niet achteraf zijn terug te kijken.

Tip: wil je op je smartphone of tablet buitenshuis een (gemiste) uitzending bekijken? Hou je mobiele bundel dan in de gaten want het streamen van video kost flink wat data. Maak waar mogelijk gebruik van wifi.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord