Online tv kijken doe je zo 2017-10-26T15:19:05

You’ve got (G)mail (1)

You’ve got (G)mail (2)

Online tv kijken doe je zo

Online tv kijken doe je zo

We kijken steeds minder tv op het toestel in de huiskamer en steeds vaker met een ander apparaat en op een andere plek. Het nieuwe kijken is online kijken. Dit is wat je moet weten.

Op een vaste tijd met het hele gezin voor de buis komt steeds minder voor. In plaats hiervan kijken we wanneer dit ons uitkomt en het liefst op een apparaat naar keuze. Online tv van KPN zorgt ervoor dat je vrijwel overal kunt kijken. Wij vertellen je hoe je dit op je verschillende apparaten kunt doen.

Pc of notebook

Wil je thuis op je pc thuis of je notebook online tv kijken? In dat geval hoef je geen app te installeren. Open je browser (Microsoft Edge, Google Chrome of Internet Explorer) en surf naar www.interactievetv.nl. Nadat je je hebt aangemeld kun je gewoon in de browser kijken, Programma Gemist oproepen, on demand een video bestellen of onder Mijn Opnames bekijken wat je eerder hebt opgenomen. Het is ook mogelijk om van deze dienst gebruik te maken wanneer je met je notebook onderweg bent. Wil je echter tv kijken, dan zul je gebruik moeten maken van de app voor smartphone of tablet. Het is daarentegen wel mogelijk om een film te huren.

Op een apparaat met Android

Heb je een smartphone of tablet met Android 4.3 of hoger? Dan kun je bij Google Play de speciale iTV app downloaden. Hiermee kun je thuis en onderweg tv kijken, opnames plannen en gebruik maken van Programma Gemist. In tegenstelling tot bijvoorbeeld je notebook is het niet mogelijk om op je smartphone of tablet films te huren. Let op: online tv kijken kan buitenshuis maar dan alleen als je je in Nederland bevindt. En natuurlijk heb je ook toegang tot de kanalen in HD kwaliteit.

Op een iPhone of iPad

In de App Store kun je voor je iPhone of iPad de speciale iTV app vinden. Voorwaarde is wel dat je apparaat gebruik maak van iOS 9.0 of hoger. Wat betreft de mogelijkheden: deze zijn vrijwel gelijk aan de app voor Android. Behalve het huren van films heb je toegang tot alle mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat voor het plannen van opnames een aanvullend abonnement op het Opnemen Pakket vereist is.

Ander apparaat

Heb je een ander apparaat dat geen gebruik maakt van Android, iOS of Windows zoals bijvoorbeeld een Chromebook of een computer met Linux? Probeer in dat geval of je via de browser gebruik kan maken van online tv kijken. Op de meeste apparaten werkt dit probleemloos!

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord