Geïrriteerde gebruiker maakt iTunes-lied met totale stilte

© CIDimport

Geïrriteerde gebruiker maakt iTunes-lied met totale stilte

Geplaatst: 11 augustus 2017 - 06:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:03

Redactie ID.nl

Als je regelmatig je iPhone in de auto gebruikt, dan ken je vast wel één van de irritantste problemen: je hoort elke keer hetzelfde nummer. Daar heeft een Amerikaanse gebruiker die zich daar ook aan ergerde een wel heel simpele oplossing voor gevonden.

Het is één van de grootste ergernissen van wie zijn iPhone wel eens in de auto inplugt: de telefoon begint meteen muziek af te spelen, en dat is altijd hetzelfde nummer. iTunes begint namelijk bij het allereerste nummer in de playlist, en als je iedere dag autorijdt ken je dat nummer onderhand wel een keer.

Oplossing

De Amerikaanse iTunes-gebruiker Samir Rezhami had hetzelfde probleem. Hij ergerde zich eraan dat hij dag in, dag uit hetzelfde intro moest horen bij het wegrijden, dus besloot hij een oplossing te bedenken.

Stilte

Hij bracht een nummer uit dat alleen bestaat uit 10 minuten totale stilte. Dat nummer heet 'A a a a a Very Good Song', waardoor het gegarandeerd bovenaan in de lijst van iTunes-gebruikers komt te staan. Wie zijn telefoon dan inplugt, hoort eerst gewoon stilte - en heeft zo tijd een nummer te zoeken dat wél leuk is.

Populair

De oplossing is simpel, maar enorm populair. Rezhami's tweet waarin hij het nummer aankondigt wordt tienduizenden keren geretweet, maar belangrijker nog: het nummer zelf staat al op plaats 67 in de iTunes hitlijst.

En Rezhami? Die heeft naast een slimme oplossing ook een goedgevulde portemonnee. Het nummer kost namelijk 99 cent. Apple Music-gebruikers kunnen het nummer wel gratis luisteren met hun abonnement.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten