‘Sony Linkbuds S worden kleinste en lichtste anc-oordoppen’

© CIDimport

‘Sony Linkbuds S worden kleinste en lichtste anc-oordoppen’

Geplaatst: 18 mei 2022 - 05:07

Aangepast: 20 september 2022 - 07:45

Wesley Akkerman

Onlangs bracht Sony de Sony Linkbuds op de markt. Mogelijk verschijnt er binnenkort een nieuwe versie in de vorm van de Linkbuds S.

‘Sony Linkbuds S worden kleinste en lichtste anc-oordoppen’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan worden de Sony Linkbuds S de “kleinste en lichtste” oordoppen met actieve ruisonderdrukking tot op heden. Ze wegen namelijk 4,8 gram per stuk, aldus de redactie van Winfuture.

Eerder dit jaar lanceerde Sony de Linkbuds. Dit zijn speciale oordoppen met een opening bij het gehoorkanaal, zodat je als drager goed in contact blijft met je omgeving. Deze oordoppen wegen vier gram per stuk, maar bieden geen actieve ruisonderdrukking aan (in het Engels afgekort tot anc).

Sony Linkbuds S aanstaande?

Daarnaast zijn er nog wat geruchten verschenen over de Sony-oordoppen. Zo ondersteunen ze audio in hoge resolutie en hebben ze drivers van vijf millimeter. Ter vergelijking: de normale variant heeft drivers van twaalf millimeter.

De accu moet tot zes uur meegaan. En wanneer je ze tussentijds oplaadt via het oplaaddoosje, dan rek je dat getal uit tot twintig uur luistertijd. De oordoppen moeten verder de speak-to-chat-modus ondersteunen; wanneer je begint met praten, dan pauzeert de muziek automatisch.

Ook moet ambient sound control aanwezig zijn. Met deze functie wisselt het paar oordoppen automatisch tussen de actieve ruisonderdrukking en omgevingsgeluid. Met die laatste optie laat je het geluid juist door en blokkeert het Sony-setje niets.

Het is niet duidelijk wanneer de oordoppen te koop zijn. Winfuture meldt tot slot dat ze 199 euro moeten gaan kosten in Europa.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten