Digitaal lezen


Computer Idee op uw iPad of Android

Computer Idee is via de Computer Idee App ook digitaal te lezen. Gratis als extra service voor alle abonnees en voor een zacht prijsje (€ 1,79) ook los te koop per nummer. Hieronder vind u alle informatie.

FAQ

 

Ik ben abonnee van Computer Idee. Ik wil Computer Idee op mijn tablet lezen.

 


Ik wil Computer Idee op mijn tablet of smartphone. Wat moet ik hiervoor doen?

U kunt alle in uw abonnement verschenen edities op uw tablet lezen (vanaf het eerste nummer van 2012). U installeert eerst de app, vervolgens registreert u zich eenmalig in deze app. Vervolgens kunt u de digitale uitgaven van Computer Idee in de app per stuk downloaden, lezen en bewaren.

Hoe kan ik de app installeren?

De app is voor iedereen gratis verkrijgbaar in de Appstore (voor iOS) en in Google Play (voor uw Android-toestel). U kunt de apps daar eenvoudig zoeken en installeren.

Hoe kan ik mij registreren?

Als u de app geïnstalleerd en opgestart heeft, vraagt de app u zich eenmalig te registreren en u kenbaar te maken als abonnee (houd uw abonneenummer dus bij de hand, zie hieronder). Vervolgens ontvangt u op uw e-mailadres een paswoord (bewaar deze code, u kunt deze vooralsnog niet zelf aanpassen) en een activatielink. U kunt dan direct uw uitgaven downloaden en lezen.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat moet ik doen?

U kunt uw wachtwoord opnieuw opvragen in de Android versie van onze app welke vanaf nu beschikbaar is. Klik in het inlogscherm op wachtwoord vergeten en uw wachtwoord wordt naar u toegestuurd.

Apple gebruikers kunnen hun wachtwoord vanaf medio november ophalen. In de tussentijd kunnen zij hun code via deze link

Waar vind ik mijn abonneenummer?

U kunt uw abonneenummer vinden op het plastic folie dat om Computer Idee heen zit. Het abonneenummer bestaat uit 6 cijfers die boven de NAW-gegevens staan.

Als u het dat makkelijker vindt kunt u uw abonneenummer via de abonneenummerchecker opvragen http://abonneenummer.reshift.nl .

Is Computer Idee ook beschikbaar voor mijn Windows Tablet/Smartphone?

Op dit moment is Computer Idee Digitaal alleen beschikbaar in de Appstore en Google Play. Er zijn nog geen concrete plannen voor andere platformen.

Is de Computer Idee App ook beschikbaar voor mijn PC of Mac?

Nee. Maar toch wel :-) . Via het programma Bluestacks kunt u zowel met uw PC als met uw Mac een Android-toestel emuleren en vanuit Google Play uw Apps downloaden en instelleren. We hebben daar in Computer Idee een artikel aan gewijd dat u hier kunt lezen.

Wat is het verschil tussen de digitale Computer Idee en de papieren Computer Idee?

De digitale versie van Computer Idee is identiek aan de papieren Computer Idee maar bovendien verrijkt met links. Zo kunt u via Cover en Inhoudsopgave makkelijk door het magazine navigeren. In sommige gevallen zullen wij de digitale Computer Idee ook verrijken met video en andere content.

Kan ik een digital only abonnement afsluiten?

Dat is op dit moment niet mogelijk. U dient een abonnement te hebben op de papieren Computer Idee.

Kan ik digitale Computer Idee ook op mijn smartphone lezen?

Dat is wel mogelijk op uw Android telefoon. De app is echter alleen op de iPad te gebruiken.

Kan ik een eenmaal gedownloade Computer Idee bewaren?

Ja, een gedownload nummer blijft gewoon bewaard.

Tot hoever terug kan ik de digitale Computer Idee downloaden?

U kunt alle vanaf januari 2012 gepubliceerde nummers downloaden. Als u ná januari 2012 abonnee bent geworden, kunt u alleen de nummers downloaden die met ingang van uw abonnement zijn verschenen.

Waar kan ik terecht in geval van problemen met mijn abonnement?

Als er problemen zijn uw papieren abonnement kunt u contact opnemen met onze afdeling klantenservice: klantenservice@hub.nl. Voor technische problemen met de app kunt u een mail sturen naar digitaallezen@computeridee.nl.

 

 

 

Ik ben (nog) geen abonnee van Computer Idee. Ik wil Computer Idee op mijn tablet lezen.

 

 


Kan ik een digitaal abonnement afsluiten?

Dat is op dit moment niet mogelijk zonder een abonnement te nemen op de papieren Computer Idee.
Wat kost een los nummer van de digitale Computer Idee?

Als u geen prijs stelt op de papieren uitgave kunt u Computer Idee natuurlijk wel per nummer aanschaffen. Een digitaal nummer van Computer Idee kost slechts € 1,79 (de papieren Computer Idee kost € 2,95.).

Hoe kan ik een los digitaal nummer bestellen van Computer Idee?

Eerst installeert u de app (zie boven). Vervolgens ziet u de voor verkoop beschikbare nummers. U betaalt via uw iTunes of Google Play account. Een eenmaal betaald en gedownload nummer blijft bewaard.