Download bij 'Aangifte in Excel', Computer Idee 7, 2017 - Nieuwe versie 19-03-2017

gratis downloaden

Download bij 'Aangifte in Excel', Computer Idee 7, 2017 - Nieuwe versie 19-03-2017

Deze download hoort bij het artikel 'Aangifte in Excel' uit Computer Idee 7, 2017. Hoe je het bestand gebruikt, lees je in Computer Idee 7, die uiterlijk dinsdag 7 maart in de winkel ligt. Dit is een verbeterde versie.

Wijzigingen 19 maart 2017:

- De formule voor de zorgkosten berekende een te hoge drempel, deze formule is aangepast.

- Bij het openen van dit bestand in OpenOffice werd de melding #NAAM! getoond. Dit kwam omdat OpenOffice niet overweg kon met een rekenfunctie onder het tabblad Lijfrente. Deze formulie vervangen door een formule die in Openoffice wel werkt.

Wijzigingen 13 maart 2017:

- Een aantal hyperlinks bleek u niet naar de juiste plaats in het bestand te brengen; dat is rechtgezet.

- Wie de giften invulde in het tabblad "Giften", zag de totalen niet terug op datzelfde blad. Die waren namelijk verborgen. Dat was geen probleem, maar voor wie graag meer controle wil, hebben we de betreffende kolommen open gezet.

- Sommigen merkten dat hun giften niet werden overgenomen op het tabblad "Aangifte". Dat komt doordat u na het invullen van ieder bedrag moet aangeven of het een Periodieke gift is, of het een gift is aan een ANBI en of dat een culturele ANBI was. In het programma van de Belastingdienst klikt u een heel stel rondjes met Ja of Nee aan. Ons Excel-bestand is compacter: u treft hiervoor keuzelijstjes aan in de kolommen H, I en K (bij de partner: kolom U, V en X), waardoor het bedrag in de juiste groep terecht komt. We hebben een opmerking hiervoor toegevoegd, en we laten de cellen met deze keuzelijstjes nu oplichten zodra u een bedrag invult, zodat u vanzelf de weg vindt.

- Door een fout in een formule werden loonheffingskorting en arbeidskorting niet goed verrekend; dit is verbeterd.

Verder zijn er nog een paar andere, kleinere verbeteringen aangebracht.

downloaden