Download bij 'Aangifte in Excel', Computer Idee 7, 2017 - Nieuwe versie 31-03-2017

gratis downloaden

Download bij 'Aangifte in Excel', Computer Idee 7, 2017 - Nieuwe versie 31-03-2017

Deze download hoort bij het artikel 'Aangifte in Excel' uit Computer Idee 7, 2017. Hoe je het bestand gebruikt, lees je in Computer Idee 7, die uiterlijk dinsdag 7 maart in de winkel ligt.

Instructies

Om het Excelbestand te gebruiken, klikt u op de knop Download onderaan. Let op: sommige browsers en/of antivirusprogramma's kunnen een waarschuwing geven als u het bestand direct binnenin de browser opent. In dat geval kunt u het beste kiezen om het bestand eerst op te slaan naar een andere locatie. Daarvoor klikt u met de rechter muisknop op de knop Download, en kiest u voor Doel oplaan als of Link opslaan als.

Wijzigingen 31 maart 2017:

- De formules voor de korting bij Groene beleggingen (in cel K181 en S181) zorgen er nu voor dat u korting krijgt over het hele deel dat is vrijgesteld.

- De leeftijd op de beide tabbladen voor de Premie lijfrente wordt nu zo berekend, dat het bestand ook met OpenOffice te gebruiken is (maar de macro voor de optimale verdeling werkt in dat programma niet).

- In cel S183 werd bij de partner het totaal van de heffingskortingen vergeleken met de te betalen belasting; hierin worden nu ook de premies meegenomen.

- In cel H149 is de formule voor de Tariefsaanpassing eigen woning verbeterd: als de aftrek eigen woning wordt verdeeld, wordt het forfait eigen woning daar in dezelfde verhouding bij opgeteld.

Wijzigingen 19 maart 2017:

- De formule voor de zorgkosten berekende een te hoge drempel, deze formule is aangepast.

- Bij het openen van dit bestand in OpenOffice werd de melding #NAAM! getoond. Dit kwam omdat OpenOffice niet overweg kon met een rekenfunctie onder het tabblad Lijfrente. Deze formulie vervangen door een formule die in Openoffice wel werkt.

Wijzigingen 13 maart 2017:

- Een aantal hyperlinks bleek u niet naar de juiste plaats in het bestand te brengen; dat is rechtgezet.

- Wie de giften invulde in het tabblad "Giften", zag de totalen niet terug op datzelfde blad. Die waren namelijk verborgen. Dat was geen probleem, maar voor wie graag meer controle wil, hebben we de betreffende kolommen open gezet.

- Sommigen merkten dat hun giften niet werden overgenomen op het tabblad "Aangifte". Dat komt doordat u na het invullen van ieder bedrag moet aangeven of het een Periodieke gift is, of het een gift is aan een ANBI en of dat een culturele ANBI was. In het programma van de Belastingdienst klikt u een heel stel rondjes met Ja of Nee aan. Ons Excel-bestand is compacter: u treft hiervoor keuzelijstjes aan in de kolommen H, I en K (bij de partner: kolom U, V en X), waardoor het bedrag in de juiste groep terecht komt. We hebben een opmerking hiervoor toegevoegd, en we laten de cellen met deze keuzelijstjes nu oplichten zodra u een bedrag invult, zodat u vanzelf de weg vindt.

- Door een fout in een formule werden loonheffingskorting en arbeidskorting niet goed verrekend; dit is verbeterd.

Verder zijn er nog een paar andere, kleinere verbeteringen aangebracht.

downloaden

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord