Computer Idee Nummer 23 Jaargang 2013

Computeridee 23 2013

Windows 8.1 is uit en dat vieren we in Computer Idee 23 met een serie tips, trucs en workshops over de nieuwe versie van Microsoft's gloednieuwe besturingssysteem. Ook bespreken we het printen van documenten met de iPad... maar dan via Windows en zetten we de computer op het kinderslot. Wil je meer doen met je bureaublad dan alleen staren naar zijn idyllische heuvellandschap? Met onze serie handige bureaubladhulpjes haal je het uiterste uit je desktop. In de rubriek Vers Getest nemen we onder andere de HP Trackpad Z6500, de Samsung Galaxy S4 Active en de Sony Cybershot QX10 onder handen. Kortom: meer dan genoeg gadgets, tips en trucs in de gloednieuwe Computer Idee!

Alway Sync: altijd gelijk

Uw belangrijke bestanden moeten veilig zijn en liefst overal toegankelijk. Synchronisatie is daarvoor het toverwoord. Allway Sync helpt daarbij en kost u niets.

AirPrint: afdrukken van iPhone en iPad

De iPhone en de iPad kunnen afdrukken via AirPrint. Daarvoor is dan wel een printer nodig die dat ondersteunt en die via wifi bereikbaar is. Lang niet alle printers voldoen aan die voorwaarden. Maar met wat trucjes kunt u ook een gewone Windows-printer laten samenwerken met de iPhone en de iPad

Ubuntu Touch

Op de desktop is Ubuntu nooit doorgebroken, dus om te overleven moet het bedrijf achter het besturingssysteem (Canonical) een andere inkomstenbron zoeken. Het aanvalsplan: desktop, tv en mobiel laten samensmelten. Het geheime wapen: Ubuntu Touch voor smartphones en tablets.

Downloads uit dit nummer