10 opvallende smartphones die anders durven te zijn

© CIDimport

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn

Geplaatst: 3 februari 2016 - 15:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:41

Redactie ID.nl

Smartphones zijn er in alle vormen en maten. Tenminste, dat zou je zeggen. Als je ziet hoeveel keus er is. Toch lijken de meeste modellen erg op elkaar. Rechthoekige apparaten met een touchscreen er in. Een bewezen concept, maar een beetje saai is het wel.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die het net even anders aanpakken. Ze denken out-of-the-box en laten zien dat er meer mogelijk is. Of je iets hebt aan deze gimmicks, dat is de vraag. Maar als je wilt opvallen, zit je met deze maffe smartphones goed.

LG V10

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748279

© CIDimport

De eerste op de lijst is ook de nieuwste, de LG V10. Deze premium smartphone onderscheidt zich met een extra schermpje bóven het reguliere scherm. Daarop kun je bijvoorbeeld notificaties terugzien of je favoriete apps plaatsen. 

Samsung Galaxy S6 Edge

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748282

© CIDimport

Natuurlijk kan de S6 Edge met zijn gebogen scherm niet ontbreken. Het nut daarvan? Je kunt er onder meer contacten en apps op kwijt. Het toestel is door zijn looks een echte blikvanger en daarom verwachten we van de S7 ook een Edge-variant.

BlackBerry Priv

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748287

© CIDimport

De BlackBerry Priv is een Android-toestel (sowieso een interessante combinatie) met een uitklapbaar toetsenbordje. Dat zie je eigenlijk niet zo vaak meer, en dat vinden we jammer. Lange mailtjes opstellen op een touchscreen blijft onhandig.

BlackBerry Passport

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748291

© CIDimport

Met de Passport heeft Blackberry ook een opvallend design te pakken. Mailtjes en websites moeten op het vierkante scherm beter leesbaar zijn dan op langwerpige schermen. Da's ook waar, maar je zit ook opgescheept met BB10 als besturingssysteem....

Yotaphone 2

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748294

© CIDimport

De Chinese YotaPhone heeft naast het reguliere scherm aan de voorkant ook een energiezuinig e-ink display aan de achterkant. Blijkbaar is de smartphone populair genoeg dat er voor dit jaar een opvolger gepland staat, de YotaPhone 3.

Blackphone 2

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748298

© CIDimport

Silent Circle zet met de Blackphone een extra privacyvriendelijke smartphone in de markt. Deze heeft ingebouwde apps waarmee je anoniem kunt blijven, zoals een ingebouwde VPN en eind-tot-eind-versleuteling. Maar je hebt er daardoor ook geen Google-apps op.

Wiko Fever

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748302

© CIDimport

Heb je ooit gehoord van de Wiko Fever? Deze Franse smartphone is niet zo bekend in Nederland. Onterecht eigenlijk, want dit toestel heeft een glow in the dark-achterkant. Verder is het overigens een vrij saaie Android-telefoon... maar die achterkant!

OnePlus One en OnePlus 2

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748307

© CIDimport

Er zijn genoeg redenen om van de OnePlus One (en 2) te houden. Zoals om de achterkant van de behuizing, die is 'gezandstraald' voor een schuurpapier-achtige textuur. Dat geeft niet alleen meer grip, je kunt er ook altijd de blits mee maken op feestjes.

Samsung G9198

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748310

© CIDimport

Vroeger liepen we er allemaal mee rond, nu eigenlijk helemaal niet meer: de fliphone. Sommige bedrijven maken ze echter nog steeds, zoals Samsung. De G9198 is niet alleen een smartphone die je dicht kunt klappen, het toestel heeft ook een dubbel scherm.

LG Gentle

10 opvallende smartphones die anders durven te zijn-15748314

© CIDimport

Ook LG geeft de fliphone niet op. Kijk maar eens naar de LG Gentle, die onlangs is uitgekomen in een 'wijnrode' kleur. Inclusief lederen achterkant, bekend van de LG G4. Maken de dichtklaptelefoons een comeback? Als het aan Adele ligt in ieder geval wel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten