10 procent van iPhone-bezitters draagt ook Apple Watch 2021-02-19T10:07:31

Lettertypen meeverpakken met TextImages

PrintMyFonts

10 procent van iPhone-bezitters draagt ook Apple Watch

10 procent van iPhone-bezitters draagt ook Apple Watch

Van alle iPhone-bezitters draagt tien procent ook een Apple Watch met zich mee. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau Above Avalon.

Tien procent klinkt niet als bijster veel, maar het gaat alsnog om meer dan 100 miljoen verkochte horloges. Een aantal dat in december van vorig jaar werd bereikt nadat er in 2020 zo'n 30 miljoen klanten bij kwamen.

Sinds de eerste Apple Watch in 2015 uitkwam, groeit het aantal Apple Watch-gebruikers gestaag en de verkoop gaat ook telkens sneller. De Amerikaanse markt speelt daarin de grootste rol. Daar heeft 35 procent van de iPhone-gebruikers ook een Apple Watch in bezit.

De verwachting is dat deze groei de komende jaren blijft doorzetten en dat in 2022 al meer Apple Watches dan Macs worden verkocht. 

Focus op fitness

Apple richt zich met zijn klokjes telkens meer op het fitness-aspect van wearables. Zo meet een nieuwe sensor in de Apple Watch Series 6 het zuurstofgehalte in je bloed en sinds de Series 4 maakt ook een hartslagmeter er deel van uit.

De Apple Watch Series 7 wordt vermoedelijk rond september onthuld.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord