100 miljoen .com domeinnamen 2013-11-04T16:13:03

ALDI stunt met smartphones

Android-malware stijgt met ruim 3000%

100 miljoen .com domeinnamen

100 miljoen .com domeinnamen

De .com-domeinnaam heeft de magische grens van 100 miljoen domeinnamen doorbroken en blijft daarmee het populairste domein.

De .com-domeinnaam heeft de magische grens van 100 miljoen domeinnamen doorbroken en blijft daarmee het populairste domein. Het afgelopen jaar eindigden de meeste nieuwe domeinen op .com en groeide het domein relatief sneller dan domeinen met een vergelijkbare omvang.

Belangrijke oorzaak van de doorlopende groei is dat er in de VS relatief vaak voor het .com-domein gekozen wordt in plaats van het landendomein .us. In Europa is dat anders en groeien de landendomeinen juist sneller dan .com.

Recordgroei .nl domeinnaam


Het afgelopen jaar is het Nederlandse .nl domein met ruim 607.300 gegroeid tot 4.799.750. Hiermee staat het .nl domein als landendomein wereldwijd op de derde plek. Het groeipercentage van 14,5% is nog niet eerder zo hoog geweest voor de Nederlandse domeinnaam. Het toenemend internetgebruik onder de bevolking verklaart de grote hoeveelheid .nl domeinnamen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord